Hírek

2004.11.16. 00:12

Hírsáv

BAMA

Kevésbé drágulnak a fővárosi lakások
A budapesti ingatlanok árának emelkedése lelassult az utóbbi időben. Eközben a főváros környékén tovább növekszik az építési telkek ára. A fővárosban viszonylag sok használt lakást kínálnak eladásra, de a túlkínálat ellenére az eladók ragaszkodnak az ingatlanok eredeti árához. (hl)

Bizottsági támogatás az e-cégeljárásnak
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatja az elektronikus cégeljárásról szóló törvény módosítását. E szerint az illetéket, illetve
a közzétételi költségtérítést a Magyar Államkincstár elektronikus fizetési rendszerén keresztül kell megfizetni. (hl)

Hazánkban dolgoznak a legkevesebben
Az Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a munkaképes korúak foglalkoztatási rátája. A férfiak esetében a 63 százalékos arányszám 10 százalékkal marad el az európai átlagtól. A felmérést 2003-ban készítették. (hl)
 
Az itthoni társaságokat részesítik előnyben
Az uniós közbeszerzési piacon évente 1500 milliárd euró értékben adnak megbízásokat. Egy frissen elkészült jelentés szerint a pályázatok jelentős részét akkor is hazai cégeknek ítélik, ha a külföldi jelentkező minőségileg jobb. (hl)

Hamisított DVD-k után kezdődik a hajsza
A törvénytelen hazai DVD-piac forgalmát évi hatmilliárd forintra becsülik a szakemberek. A mozik legalább 10 százalékos bevételkiesést kénytelenek elkönyvelni emiatt. A rendőrség sűrűbben razziázik majd. A törvénytelen forgalmazók mellett a szinkronstúdiók ellen is több vizsgálat várható. (hl)

Szerdától hét forinttal olcsóbb lesz a benzin
A Mol Rt. szerdán 7 forinttal csökkenti a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát, a gázolajé nem változik. Szerdától a 95-ös ólmozatlan benzin literenként 240,50 forintba, a 95-ös keverék 243,50 forintba, a 98-as benzin literenként 249,50 forintba kerül. (hl)

Megkezdték a viharkárok felmérését öt megyében
A szakértők öt megye 22 településén kezdték meg a viharkárok felmérését az Allianz Hungária Biztosító Rt.-től. Hétfő reggelig harminc esetet jeleztek a károsultak. A leggyakoribb problémák a szél okozta tetősérülések, a pinceelöntések voltak, de a letörő faágak is sok autóban tettek kárt. (hl)

Alacsony kamattal jön a jen alapú lakáshitel
Hazánkban is megjelenik a japán jen alapú lakáshitel.
A távol-keleti alapkamat még a svájcinál is kisebb, de nagyobb a kockázat is, mivel a kamatváltozásnak nagyobb az esélye. A kamatingadozás miatt omlott össze fél éve az osztrák lakáshitelpiac, éppen a japán jenben felvett kölcsönök hatására. (hl)

Továbbra is sokan igényelnek diákhitelt
Kölcsönt 3846 új igénylő kapott a tegnapi napon. Velük együtt 2001 óta eddig összesen 175 ezren éltek a felsőoktatásban a hitelfelvétellel. Aki még akar ebben a félévben diákhitelt felvenni, annak december 15-e előtt kell jeleznie ezt a szándékát. (hl)

Képzéssel csökkentik a munkanélküliséget 
Az Európai Unió is támogatja a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósuló programot. Heves megyében három év alatt 925 tartós munkanélküli képzését kívánják megoldani 1,2 milliárd forintból. (hl)

Lengyelországban pályázik Demján Sándor
A Trigránit Rt. a lengyelországi Katowicében építi fel a Silesia City Center bevásárlóközpontot. A tegnapi alapkőletételt követő sajtótájékoztatón Demján Sándor elmondta: még épp csak elkezdték építeni, de már el is adták a plazát. (hl)

Vidéken is terjeszkedik a Tele2 telefonos cég
A társaság helyi hívási szolgáltatása nyolc távközlési körzet mellett további tizenötben vehető igénybe tegnaptól. Az akciót a cég közel egy hónapja indította Budapesten és hét vidéki városban.  (hl)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!