Hírek

2004.11.03. 06:33

Hírsáv

BAMA

Francia–magyar közös kezdeményezés
Hazánkba látogatott Nicolas Sarkozy francia gazdasági, ipari és pénzügyminiszter. A politikus kijelentette: a magyar pénzügyminiszterrel közös kezdeményezést tesznek annak érdekében, hogyan lehet Európában a társasági adó alapját kialakítani. Sarkozy szerint Magyarország nagyon is tudatában van annak, hogy a túl agresszív adópolitika milyen kockázatokkal járhat.

 

Kökény Mihály szívesen lenne kormánymegbízott
Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter elvállalná a népegészségügyi feladatokért felelős kormánymegbízotti posztot. Kijelentette: ha a feladatra hivatalosan felkérik, akkor várhatóan elfogadja az ajánlatot. A volt egészségügyi miniszter az új poszton koordinációs és lobbitevékenységet végezne a népegészségügyi program céljainak megvalósításáért.

 

Orbán Viktor: eddig sem avatkoztunk bele
Mi eddig sem avatkoztunk bele más pártok ügyeibe, ezután sem kívánjuk ezt megtenni – jelentette ki az MDF elnökének nyílt levelére válaszolva Orbán Viktor. Hozzátette: a szövetséges pártok érintkezésének megvannak a maguk szabályai. Dávid Ibolya levelében arra szólította fel a Fidesz elnökét, hogy ő és a Fidesz ne avatkozzon bele az MDF belügyeibe.

 

Csalással gyanúsítanak két roma vezetőt
Előzetes letartóztatásba helyeztek két férfit a roma kárpótlásokkal kapcsolatos visszaélések ügyében. Egyikük a győri roma kisebbségi önkormányzat helyettes vezetője, a másik a tatabányai roma kisebbségi önkormányzat elnöke. A rendőrség közel egy éve nyomoz amiatt, hogy jogosultak voltak-e kárpótlásra a kérelmüket benyújtó romák, vagy csalás útján jutottak kárpótlási pénzhez az Osztrák Megbékélési Alaptól.

Kulcsár Attila aligha ússza meg a tárgyalást
Törvény zárja ki a tárgyalásról való lemondást Kulcsár Attila ügyében. Zámbó Gyula, a brókerbotrány gyanúsítottjának ügyvédje szerint ennek alkalmazására csak maximum nyolc év szabadságvesztéssel fenyegetett cselekmény esetén van lehetőség. Kulcsárt pedig több rendbeli, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amelynek büntetési tétele öttől tíz évig terjed.

Hét veszélyes megközelítés  a magyar légtérben
Hét esetben történt úgynevezett veszélyes megközelítés Ferihegyen, a magyar légtérben az elmúlt két hónapban. Metes György, a Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezetének (MLSZSZ) elnöke szerint ezek fő oka a légi irányítók túlterheltsége. Kifogásolta, hogy a vezetőség semmit nem tett annak érdekében, hogy elkerülje a további eseteket.

Mindenki boldoguljon  a saját szülőföldjén
Tíz nap múlva kezdődik Budapesten a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) tanácskozása. A kormány a szülőföldön való megmaradás és boldogulás programját kívánja kidolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!