Hírek

2004.11.02. 02:12

Napsütéssel búcsúzott az ősz a fővárosban

Pártai Lucia meteorológus szerint semmiképpen nem döntött csúcsot ez a mostani őszi meleg idő, de kétségtelenül jólesett mindannyiunknak. A sírokra helyezett virágcsokraink sem fagytak meg, és mi sem dideregtünk a temetőkben tett sétáinkon.

Izing A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A tavaszias meleg miatt nem ment el a korcsolyázók kedve a csúszkálástól. Tegnap is megtelt a fővárosi műjégpálya.
[/caption]A szélcsend is velünk volt, égni hagyta gyertyáink lángját. Az, hogy november eleje 17 Celsius-fokos nappali hőmérséklettel jutalmaz bennünket, nem példátlan. Pártai Luciát nem is lepte meg. Szélsőségesen magas ugyan ez a hőmérseklet – mondta –, de rekordmelegnek nem mondható. S nem is lesz az belőle sem ma, sem holnap. Csütörtöktől pedig egyértelmű lehűlés várható.

 

1923-ban Kalocsán mértek 23 Celsius-fokot, míg a legdermesztőbb november másodika 1920-ban, Kecskeméten volt. Akkor mínusz 14 Celsius-fokot mértek. Annál inkább sem nevezhető rekordnak ez a mostani meleg, hogy még november közepén is mértek 23 Celsius-fokot, éppen négy éve, Siófokon és Baján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!