Hírek

2004.11.06. 08:28

Nemzeti és uniós támogatás a magyar vidék fejlesztéséért

BAMA

Az európai uniós tagságból adódó lehetőségek új távlatokat nyitnak a magyar agrár- és vidékfejlesztés előtt – jelentette ki Pásztohy András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára. A közösség költségvetésének 45 százaléka ugyanis az agrár- és vidékfejlesztést szolgálja. Jelentős beruházási források pályázhatók meg a magyar vidék felemelkedésének meg-valósításához is – hangsúlyozta. „A politika és a mindenkori kormányok felelőssége, hogy a befektetőket hozzásegítsék a pályázatok elnyeréséhez.”

Az államtitkár szerint 2001 óta a nemzeti költségvetésben folyamatosan emelkedik az agrár- és vidékfejlesztést szolgáló támogatási keret. Idén 293 milliárd forint áll rendelkezésre. Jövőre – a tervek szerint – még többet, 328 milliárd forintot szán fejlesztésre a költségvetés. Megoldásra váró feladat a termelői érdekeltség megteremtése a feldolgozóiparban. Pásztohy szerint fontos a termelők boldogulásának távlati biztosítása. Ezt az uniós és a nemzeti támogatás teremtheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!