Hírek

2004.12.10. 06:29

Abramovics sem segített

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="229"] A dunaújvárosi Radulovics Bojana hét gólt dobott a fehéroroszok kapujába, jó játékkal járult hozzá a magyar kézilabda-válogatott sikeres rajtjához
[/caption]Véget ért a visszaszámlálás. Végre elkezdődött az év legnagyobb honi sporteseménye, a női kézilabda Európa-bajnokság.
Bár a szurkolók napok óta fokozódó izgalommal tekintettek a
viadal elé, válogatottunk csoport- meccseinek helyszínén, Győrben  nyoma sem volt a várakozásnak. Ki tudja, miért, a városban nem mutatta tábla, hogy ugyan merre is található az egyetemi sportcsarnok, ahol a mérkőzéseket rendezik. Így viszont egy idegennek igen komoly feladatot jelenthetett a keresés.

Délelőtt még egy laza átmozgató edzésen vett részt a magyar csapat, s megnézte az egyetlen rendelkezésre álló videokazettát a fehéroroszokról. Nos, ez alapján sem tűnt ijesztőnek a soros ellenfél. A lányok mégis egyre izgatottabban készültek a nyitó fellépésre. Akadt, aki meg is jegyezte: „jaj, mindjárt kezdődik”.

– A hazai pálya ellenére minden más, mint a ’95-ös világbajnokságon – emlékezett az együttes technikai vezetője, Kocsis Erzsébet. – Mi esélytelenek voltunk, örültünk a nagy lehetőségnek, és az elődöntőbe jutás is csodás eredménynek számított. Most viszont világklaszszis csapatunk van és az álmaink is merészebbek.

A vasárnapi, franciák elleni találkozóra már szerdán sem lehetett jegyet kapni, s a pénteki osztrák meccsre is csak alig maradt belépő. Ám a bemutatkozó mérkőzésre csak igen lassan érkeztek a nézők, s a remélt telt ház helyett jó néhány szék üresen maradt.

A mieink kezdték az összecsapást, a vágyak ellenére nem sikerült rögtön vezetést szerezni, sőt két percig unatkozhattak a kapusok, a harmadik végre meghozta az első gólt, amelyet Kulcsár lőtt. Kindl találatára még jött válasz, majd a 150. válogatottságát ünneplő Pálin-ger hosszú ideig mindent védett. Így a huszonötödik percben már egy tucattal álltunk jobban (15-3), s a félidőben is tízzel (17-7).

A szünetben a nézőtéren mindenki egyetértett: kiütés lesz a vége. A második félidőben mégis a vetélytárs kezdett jobban, s nem nőtt, hanem csökkent az előny.

A vezetés ugyan hatra apadt, mégsem kellett idegeskedni.
A végére pedig visszaállt a tízgólos különbség.  n Schiller Zs.

Női Európa-bajnokság, D csoport
Magyarország–Fehéroroszország 32-22 (17-7)
Győr, 2500 néző, V: Van der Helm, Wiebrands (hollandok)
Magyarország: Pálinger – Balogh 3, Radulovics 7/1, Kulcsár 6, Ferling 5, Kindl 3, Nagy I. 2, Cserék: Sirina (kapus), Bohus, Pigniczki 2, Görbicz, Siti E. 1, Mehlmann 1, Tóth T. 2.
Fehéroroszország: Petrakova – Cihanovics 9/6, I. Arciomenka, Szcipanova, Platanovics, Suhamirava 1, Krjuko 1.
Cs: Abramovics (kapus) N. Arciomenka 1, Klimankova, Kurhankova 6, Kandracjeva 2, Szvatko 2.
Hétméteresek: 1/1, illetve 8/7
Kiállítások: 10 perc, 14 perc

A szebbik arcuk
„Igazságos eredmény született. Akkor kerültünk hullámvölgybe, amikor Radulovicsot kisebb ujjsérülése miatt le kellett cserélni. A hajrában újra
a szebbik arcunkat mutattuk” – mondta Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!