Hírek

2004.12.20. 07:05

Chacón gratulált Csonttörőnek

Riskó Márton

Nagy „Csonttörő” János másodszor is legyőzte Julio Pablo Chacónt, megkaparintva ezzel az IBC nagypehelysúlyú ökölvívó világbajnoki címét. A győri vereség után aligha szerveznek újabb mérkőzést az argentin bunyósnak Magyarországon. A dél-amerikai bokszoló szerint Nagy János tavaly Szolnokon mélyütéssel nyert.  Szombat este a Felix-Promotion győri gáláján rendezték meg a nagy érdeklődéssel várt visszavágót.

Rendkívül élvezetes mérkőzést vívott a két bokszoló Győrben. Mindketten sok pontos ütést vittek be, a helyiek kedvence azonban valamivel jobb volt ellenfelénél. A mérkőzés felénél kicsit változott a helyzet, az argentin öklöző némi fölényt harcolt ki. Ez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy pontozással megnyerje az összecsapást, mind a három pontozó Csonttörőt hozta ki győztesnek, 116-113-as, 116-115-ös és 115-113-as különbséggel. Ezúttal még Chacón is elismerte, hogy riválisa jobban bokszolt, legalábbis erre enged következtetni, hogy az eredmény kihirdetése után gratulált legyőzőjének. Ennél szorosabb küzdelemben szerezte meg a Nemzetközi Boksztanács (IBC) könnyűsúlyú világbajnoki övét Bognár László a kenyai David Kiilu ellen. Voltak olyan hangok a csarnokban, amelyek szerint Bogesz nem érdemelte meg a címet, a pontozók (116-112, 114-114 és 116-113) és a közönség jó része szerint azonban a hazai ökölvívó nyerte meg a találkozót.

Egy biztos: a Felix-Promotion történetében különleges gála volt a mostani, hiszen Rácz Félix menedzser két védence is világbajnoki övet csatolhatott magára. Igaz, nem a legjelentősebb szervezetnél, de azért Chacónt legyőzni nagy fegyvertény. S ami ennél is fontosabb: Csonttörő immár hivatalos kihívó a WBO-nál, a négy nagy szervezet egyikénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!