Hírek

2004.12.02. 00:31

Félreállították a kormányfőt

Meghamisították az elnökválasztás eredményét Nyugat-Ukrajnában – állítja Janukovics. A politikus szintén a legfelsőbb bírósághoz fordult.

Toronyi A.

Határozatot hozott az ukrán parlament arról, hogy  Kucsma távozó államfő menessze Viktor Janukovics miniszterelnököt, és nyújtson be javaslatot a nép bizalmát élvező kormány felállításáról. A parlament nem támogatta azt az előterjesztést, hogy a törvényhozás minősítse elégtelennek a főügyészség munkáját.
Leonyid Kucsma a válság jogi úton történő megoldását szorgalmazta. Felszólította a feleket, hogy várják meg a legfelsőbb bíróság döntését.
Közben Janukovics beadványnyal fordult a legfelsőbb bírósághoz. Eszerint a választási bizottság meghamisította a szavazási végeredményt. A legfelsőbb bíróság jelenleg az ellenzéki  Viktor Juscsenkónak azt a beadványát vizsgálja, amely szerint Ukrajna keleti felében meghamisították a választási eredményt.

Banki sorban állás

Ukránok ezrei váltják át megtakarított vagyonukat külföldi pénznemre. Mások sorban állnak a bankok előtt, hogy hozzájussanak a pénzintézetben elhelyezett betétjükhöz. A válság folytatódása megingathatja az ukrajnai bankrendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!