Hírek

2004.12.14. 07:12

Fokozottabban figyelnek a felügyelők

Dukai Nagy A.

A Fővárosi Közterület-felügyelet decemberben több ellenőrző akciót tart. Céljuk az aluljárók illegális kereskedelmének visszaszorítása. Garamszegi Andrea, az intézmény sajtóreferense elmondta: munkájukat idén is segítik a vámosok és rendőrök. Széles a választék az utcák, aluljárók engedély nélküli standjain.

Az élelmiszerek között első helyet foglalnak el a csokoládék. A tavalyi adatok szerint azonban ezen édességek mintegy 90 százalékának lejárt a szavatossága árusításuk idején. A jelenlegi rendelet értelmében a kiszabható legmagasabb bírság 30 ezer forint, illetve az áru lefoglalása. A szabálysértési eljárás a vásárlókra nem vonatkozik, nekik a hamis vagy értékcsökkent terméken kívül másra érdemes figyelniük. Például az ilyen árusítások körül kialakuló tömegre, amely a rendőri jelenlét mellett is a zsebtolvajok kedvelt terepe.

A vámosok is nyomoznak

Becsült adatok sincsenek, mekkora forgalma lehet az engedély nélkül árusító kereskedőknek, s hogy összesen menynyi alkalmi árus működhet. A vámosok elsősorban a jövedéki termékekre és a hamisítványokra koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!