Hírek

2004.12.15. 00:00

Kelendőek a luxusáruk

BAMA

Ünnepek előtt a többi termék mellett a luxuscikkek forgalma is jelentősen megnő – írta a Világgazdaság. A nagy értékű ajándékok közé tartozik a szőrme, amely iránt alaposan átalakult a kereslet az elmúlt másfél-két évtizedben.

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Modern nerc-kabát
[/caption]Míg korábban a nutria-, majd a nyúl- és gida- szőrméket keresték a vásárlók, addig mára a sokkal nemesebb prémek váltak kapóssá. A kilencvenes évek elején a nerc még ritka volt, mint a fehér holló. Ma pedig a vidéki Skála áruházakban is tucatnyi nercet adnak el egy évben.

Az idei divat az öves, nyírott nerckabát (velvet mink) cobolygallérral.
Az órák és az ékszerek forgalma is megugrik karácsony előtt. Az Orex a tavalyinál félmilliárd forinttal több, hárommilliárd forintot meghaladó készlettel várja a vásárlói rohamot.

A választék zömét a 20–100 ezer forintos cikkek teszik ki, de már ebben a kínálatban is található brillel díszített ékszer. Az egyik belvárosi boltban a legdrágább ékszert 11 millió forintért kínálják. Az órák között a legkeresettebb márka a Seiko, a Tissot és a Longines 20–200 ezer forintos áron.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!