Hírek

2004.12.10. 07:04

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS
A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka jelenlétében dr. Petrétei József igazságügyi miniszter helyezte el csütörtökön Pécsett a fiatalkorúak börtönének alapkövét. A közel félmilliárdos beruházás tervezője, Viczencz Ottó és kivitelezője, a Bayer Center egyaránt baranyaiak. (a)

Békéscsaba GÁZBOVDEN
A békéscsabai Suzuki-szervizben a több száz átvizsgált gépkocsi közül mindössze néhány esetben találtak meghibásodást. Az átvizsgálásra azért van szükség, mert a Wagon R+ típusú autóknál kiakadhat a gázbov-den, s ez különösen teljes gázadáskor lehet veszélyes. (mk)

Kazincbarcika VÍZ
Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Rt. polgármesteri találkozót rendezett Kazincbarcikán. A vízdíj díjszabásának alakulásáról is szó volt. A legegyszerűbb díjstruktúra mellett döntöttek, és a miniszter jóváhagyása után valószínűleg bevezetik a kéttényezős díjakat. (szpa)

Székesfehérvár VÁLASZ-FAL
A Városunk Lakóiért Szövetség (VÁLASZ) az idén harmadik alkalommal állította fel a „VÁLASZ-falat”, ahová minden arra járó polgár felírhatta kérdéseit, észrevételeit a várossal kapcsolatban. Az egyesület ezek alapján közel 200 kérdést intézett a városvezetéshez. (szpa)

Kaposvár ADÓ
A helyi adókat az infláció várható mértékével, hét százalékkal akarja emelni a város, a magánszemélyek kommunális adóját pedig 4,5 százalékkal. A tervek szerint a kommunális adót 4076 forintra emelnék. (szpa)

Debrecen PÉKSÉG
Az idén ötvennégy sütőipari vállalkozás ment tönkre a Magyar Pékszövetség információi szerint – mondta Ilonka Boldizsár,
a szervezet elnöke. A hipermarketekkel szemben nem bírják az árversenyt. A szigorú uniós elvárásokat nagyon nehéz teljesíteni. (szpa)

Kecskemét AZ ÉV EMBERE
A 2004. évi kecskeméti „Az év embere” díj jelöltjei: Majoros István olimpiai bajnok birkózó, Beke József irodalomtörténész, Csáky Lajos festőművész, Szarka Balázs, az Univer elnöke, Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke, dr. Velősy Borbála főorvos, dr. Gőbölös Antal kerttervező. (szpa)

Pásztó FOGLALKOZTATÁS
Pásztón a városházán tartották meg a Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen című programindító tanácskozást. A tanácskozást Pásztó város önkormányzata és a Phare-programiroda szervezte. A program keretében a tervek szerint ötven embernek adnak munkát. (szpa)

Szentes MILLIÓK
A képviselő-testület döntése szerint 2 millió 800 ezer forint jutalmat osztottak szét a közalkalmazottaknak a pluszforrások megszerzéséért. Ünnepségen köszönték meg a sikeres munkát. (szpa)

Kisbér ELKERÜLŐ ÚT
Két fontos téma volt terítéken a közmeghallgatáson az új polgármesteri hivatalban. A várost elkerülő utat a lakosok szerint minél előbb meg kellene építeni, mert a növekvő átmenő kamionforgalom miatt a közlekedés veszélyessé vált. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!