Hírek

2004.12.04. 06:44

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szajol EMLÉKEZÉS A tíz évvel ezelőtti vasúti katasztrófa áldozataira emlékeztek csütörtökön. Az állomáson a MÁV kegyeleti helyet állított: Kő Pál szobrász és Balikó Gyula iparművész emlékműve az égbolt egy letört darabját és az elhunytak lehulló csillagát jelképezi. (mj)

Kaposvár FELAJÁNLÁS Kolber István regionális fejlesztésekért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette: miniszteri keretéből százmillió forintot ajánl fel a már polgári célokra átalakított taszári repülőtérhez csatlakozó út megépítéséhez. (mj)

Debrecen PÁLYÁZAT A Bartók Béla út felújítására a napokban nyert el egymilliárd forint európai uniós támogatást a város. Ezen felbátorodva pályázatot adtak be a 2-es villamosvonal nyolcmilliárd forintos költségvetésű megépítéséhez is. (mj)

Orosháza EMLÉKKŐ A hajdani „emberpiac” helyén ismét eredeti helyére tették a Darvas-emlékkövet a belvárosban. Rajki László szobrászművész alkotása éveken át a múzeum udvarán pihent. Az ünnepségen Bács Ferenc színművész idézte fel az orosházi születésű Darvas József népi író életútját. (csr)

Veszprém GYÁRAVATÁS Közel kétmillió eurós beruházással mobiltelefonokat gyártó üzemet avattak a városban. A német Balda AG a mostani háromezer négyzetméteres telepét jövőre nyolcezer négyzetméteresre fejleszti, a 114 fős dolgozói létszámot pedig legalább nyolcszázra. (mj)

Eger TÁMOGATÁS A Heves Megyei Közgyűlés döntött arról, hogy támogatást ad fiatalok külföldi, uniós tagországbeli tanulásához. A rendelet szerint évente három olyan diák pályázhat a havi hetvenezer forintos összegre, akinek a megyében van az állandó lakhelye, és szociális helyzete miatt nem tudná fedezni tanulmányai költségeit. (ss)

Budaörs KÖSZÖNTÉS A tíz éve alakult Habsburg Ottó Önkormányzati Díszpolgári Baráti Kör rendezésében a budaörsiek köszöntötték a most
92 éves Habsburg Ottót. A társaságnak az az 51 település a tagja, amelyik díszpolgárává választotta a politikust. Minden évben másik helyen szervezik meg a születésnapi ünnepséget. (mj)

Szekszárd TÁJÉKOZTATÁS Jövőre megszűnnek a Központi Statisztikai Hivatal önálló megyei igazgatóságai, így a szekszárdi is. Megmarad azonban a városban egy négyfős helyi iroda, amely tájékoztatási feladatokat is ellát majd. Így például továbbra sem kell meszszire utazniuk a diákoknak adatgyűjtés miatt szakdolgozatuk készítésekor. (mj)

Dunaújváros VÁM Az európai uniós követelményeknek megfelelő vámügynökséggé építette át korábbi telephelyét a Dunaferr Vámügynökség Kft. több mint százmillió forintos beruházással. Az M8-as és az M6-os gyorsforgalmi utak találkozásával és a megépülő Duna-híddal a város fontos logisztikai központ lesz, ezért szükséges a korszerűsítés. (mj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!