Hírek

2004.12.07. 00:00

Kesztül Magyarországon

BAMA

Tiszasüly Étkeztetés
A Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki ebédel elnevezésű pályázatán nyert Tiszasüly. Azok a szegény sorsú helyi gyermekek juthatnak ennivalóhoz, akik hétvégente jószerivel nem is ebédelnek. Tizenöt gyermek egy éven át vesz részt a programban. A rendszer január 15-től működik. (lz)

Veszprém Üdülés
Rosszul állapították meg a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (BKÜ) határait, ezt most nehéz helyrehozni. Fejlesztési szempontból kezelhetetlen a rendszer, ugyanis a kistérségek és az üdülőkörzet határai nem esnek egybe. Most Veszprém is be akar kerülni az üdülőkörzetbe. (szpa)

Eger Látogatás Egerbe látogatott David Admon, Izrael új magyarországi nagykövete. A diplomata találkozott dr. Nagy Imre polgármesterrel, akivel
a két ország gazdasági kapcsolatairól tárgyalt. Az izraeli turisták száma folyamatosan nő, és szeretnék, ha Eger is az egyik célpontjukká válna. (szpa)

Kaposvár Jótékonykodás
Lemondott második félévi jutalmáról a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és alelnöke. Gyenesei István és Sárdi Árpád jótékony célra kívánja felhasználni a megítélt nettó 2 millió, illetve 1,5 millió forintot. (szpa)

Salgótarján Ajándék
„Jó ügy érdekében fogunk össze, s erre Salgótarjánnak nagy szüksége van, hiszen itt a rászoruló is több, mint máshol”, mondta Puszta Béla polgármester. Az önkormányzat közel 50 rendezvényből álló programsorozatot és ajándékozást szervez szociálisan rászoruló gyermekek és idősek számára. (szpa)

Szeged Menetrend
A december 6-tól érvényes szegedi tömegközlekedési menetrend nagy forgalmú autóbuszvonalakat érintő változásokat is tartalmaz. Többek között sűrítik az új útvonalon közlekedő 16-os járatot, csúcsidőben Tarjánig járnak a dorozsmai buszok, a 76-os busz végállomása a Bartók tér lett. (szpa)

Tatabánya Áruház
A Lidl üzletlánc az idén májusban kereste fel a várost telekvásárlási szándékával. A Ságvári Endre út mentén lévő önkormányzati ingatlanból akartak megvenni 1,5 hektáros területet. Ezzel egyben megoldódhatna végre a Ságvári úti lámpás csomópont kialakítása is, amit már régen terveznek a városvezetők. (szpa)

Székesfehérvár Díj
Székesfehérvár önkormányzata az írott és elektronikus sajtó munkatársainak tevékenységük elismerése céljából Penna Regia Díjat alapított. A díj azoknak az újságíróknak adományozható, akik Székesfehérvár életének tárgyszerű bemutatásával elősegítik a város ismertségét. (szpa)

Kecskemét Támogatás
Az Erdei Ferenc Művelődési Központ két pályázatához biztosít pénzt a város. A művelődési központ másfél millió forintos összköltségű fejlesztésekbe fogna. A város képviselő-testülete ezért úgy döntött a minap, hogy az ehhez szükséges mintegy 800 ezer forintot átutalja. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!