Hírek

2004.12.24. 00:00

Markó államminiszter lesz?

BAMA

Létrejött a parlamenti többség az alakulóban levő új román kormány törvényhozási beiktatásához – jelentette be Calin Popescu Tariceanu, a kormányalakítással megbízott liberális politikus csütörtökön. Az új román kormánynak magyar nemzetiségű államminisztere (miniszterelnök-helyettese) is lesz, ezt a posztot Markó Béla elnöknek ajánlották fel. Markó úgy nyilatkozott, hogy az RMDSZ személyi kérdésekben egyelőre nem döntött.

Tariceanu, akit Traian Basescu államelnök szerdán bízott meg a november-decemberi romániai választások utáni kormány megalakításával, csütörtökön közölte: a 29 mandátummal rendelkező Román Humanista Párt (PUR) is támogatja a liberális–demokrata politikai szövetség által a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együtt megalakítandó koalíciós kormányt. Már korábban ugyanerről biztosította a Tariceanu-kormányt a parlament kisebbségi, 18 tagú képviselőcsoportja és egy szakszervezeti pártnak mondott parlamenti alakulat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!