Hírek

2004.12.08. 00:00

Népszavazási csalást emleget a világszövetség

A vasárnapi népszavazáson tapasztalt választási csalások miatt az Országos Választási Bizottsághoz fordul a Magyarok Világszövetsége. Mindezt Patrubány Miklós, a szervezet elnöke jelentette be tegnap. Elmondása szerint az eredmények elemzése után egyértelművé vált számukra: a népszavazáson súlyos visszaélés történt.

Szakács Á.

Szegeden és Budapesten arra derítettek fényt, hogy az eredmények közlésekor felcserélték a kettős állampolgárság ügyében keletkezett igen és nem szavazatokat. Egy videofelvétel szerint a főváros egyik kerületében áramszünet miatt sötétben bontottak urnát, máshol pedig törvénysértő módon zárták le a szavazódobozt. „Több száz ehhez hasonló csalásról van tudomásunk” – tette hozzá Patrubány.

Tegnap a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi ülése arról döntött, hogy ajánlást küld az Országgyűlésnek arról, hogy törvényben rendezzék a kettős állampolgárság kérdését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!