Hírek

2004.12.02. 00:43

Parkot rombolt a fővárosi önkormányzat

Vajta Zoltán

Szétdúlatott egy korábban engedélyezett parkot a fővárosi önkormányzat. Taxiállomást építettek a füves területen, a X. kerületi Gyömrői úton, a Richter Rt. épülete előtt. A gyógyszergyártó cég saját költségén parkosította a barátságtalan út néhány száz méteres szakaszát. Engedélyt is kaptak a szépítésre. Aztán egy nap munkagépek vonultak fel a Gyömrői út 17–19. elé. Egy szakaszon föltúrták a gyepet és kiszedték az öntözőberendezést is a földből.
Sélley Károly, a Richter adminisztrációs igazgatója nem érti
a történteket. Azt mondja, látta a munkások engedélyét, de az nem ide, hanem a Gyömrői út 24. címre szólt. Sélley szerint amúgy semmi nem indokolja, hogy pont ott építsenek taxiállomást. Arrafelé nincsenek lakások, csak a Richter. A cég üzleti partnereinek telefonon szoktak taxit rendelni.
Tóth Attila, a főpolgármesteri hivatal ügyosztályvezetője közölte: engedélyezték a taxiállomás megépítését. Korábban valóban messzebbre tervezték a drosztot. A taxisok kérték, hogy inkább a buszmegállóhoz közel jelöljék ki a helyét. Tóth szerint épp a Richter parkja az, amely nem rendelkezik minden hivatalos papírral. Az ügyosztályvezető megjegyezte, a kétszáz méteres zöld sávból mindössze egy húszméteres szakaszt hasítottak ki a taxiállomás számára. Az ügyosztályvezető amúgy elismeréssel adózott a Richternek, hogy saját erőből parkosította a sivár környéket. De a taxiállomás működni fog – állítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!