Hírek

2004.12.23. 09:44

Simek és Feczesin egyaránt külföldre kacsingat

Megtartotta évzáró vacsoráját az Újpest csapata, és ezzel „hivatalosan” is befejeződött az év a lila-fehérek számára. A záró rendezvényen egyetértés volt abban, hogy olyan tavaszi szereplést szeretnének 2005-ben, mint az idei volt.

Lázár Lajos

Az előző bajnokságban csak az utolsó forduló döntötte el, hogy az Újpest bajnok lesz vagy második. Nem sikerült nyerni az MTK ellen, igy be kellett érni az ezüstéremmel. Ilyen előzmények után a többség úgy tekintett a lila-fehérekre, mint a bajnoki cím egyik várományosára. Az őszi idény hajrájában viszont megtorpant a csapat, és a dobogóról is lemaradt.
A klub tulajdonosai beszéltek elvárásaikról, hogy az őszinél jobb szereplést várnak majd tavasszal, de biztosították Mészöly Géza vezetőedzőt, hogy ehhez a felkészülési időszakban minden segítséget meg is kap.
Január elején hazai környezetben kezdik a munkát, majd a hónap közepén dől el, hogy utazik-e az együttes törökországi edzőtáborozásra vagy sem. Újpesten is rendelkezésre állnak a megfelelő létesítmények, de Mészöly Géza szerint célszerűbb lenne a túra a változatosság miatt. A felkészülésben az edzői stábot segíti majd egy atléta és egy úszó edző is.
Elképzelhető, hogy változás lesz a játékoskeretben. Simek Péter és Feczesin Róbert után érdeklődnek külföldi csapatok. Ha sikerül szerződéshez jutniuk, akkor az értük kapott pénzből megfelelő játékosokkal lehet pótolni őket. Az újpesti vezetés reményei szerint bizonyos tartozásokat is lehetne törleszteni ebből a bevételből. A lila-fehérekkel kapcsolatos az a hír, hogy több játékosuk is tagja lesz Budapest válogatottjának a december 27-i debreceni teremtornán. Ennek a válogatottnak szakmai irányítója Mészöly Géza, aki játékosként is pályára lép az öregfiúknál, ahol édesapja, Mészöly Kálmán ül majd a kispadon.

Mészöly Géza egy bal oldali védőt szeretne

„A közelmúltban Angliában tanulmányozhattam az Ipswich Town csapatánál

a szakmai munkát, és rendkívűl hasznos tapasztalatokkal érkeztem haza – nyilatkozta a Reggelnek Mészöly Géza – Az ott látottakat fokozatosan szeretném beépíteni a mi munkánkba magyaros módszerekkel vegyítve. Nem tudni még, hogy Simek és Feczesin megy vagy marad, tőlük függetlenül erősítenünk kell egy bal oldali védővel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!