Hírek

2004.12.20. 00:00

Terézvárosi kirándulás autóbusszal

R. V.

[caption id="" align="alignleft" width="298"] Verók István polgármester a busztúra idejére idegenvezetőnek csapott fel
[/caption]– Megnézzük az esti VI. kerületet – mondja Dejtári Rudolf és felesége. Az idős pár egymásba karolva ül a busz hátuljában. Az emeletes piros járgány a Kodály köröndről indul. Az önkormányzat immár a harmadik szombaton hívja rendhagyó kirándulásra a terézvárosiakat. A buszt egy vállalkozó adta kölcsön, oldalán az virít, hogy „Terézváros Budapest kulturális fővárosa”.

– Ez kérem a pesti Broadway – húzza ki magát Verók István polgármester. – Tizenkét színház, Opera, operett... Mi kell még? A társaság végiggördül az Andrássy úton. A fákon csüngő égők nekikoccannak az ablakoknak. Fentről nagyobbacska babáknak látszanak az üzletekből ki-be siető járókelők. A József nádor térig a polgármester az elöl ülőknek magyaráz, visszafele hátra jön. Mint politikus-idegenvezető előadja az utasoknak a kerület terveit. Mélygarázsok épülnek, megújul a Hunyadi téri csarnok. Sétálóutca lesz az Anker közből, lakóparkot emelnek a Podmaniczky utca és a Lehel tér között. Az öregek szórakozottan bólogatnak. Nekik már nem olyan fontos a változás. – Megszoktuk a dolgokat – mosolyog Dejtári Rudolfné. – Egyszerűen szeretünk itt élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!