Hírek

2005.01.13. 08:57

A kőbányai önkormányzat fizeti a szakosztály költségeit

S. Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Risztov Éva Hódmezővásárhelyről érkezett a Kőér utcai uszodába, s noha újból klubot vált, most nem költözik
[/caption]A Bp. Spartacust elhagyja, de marad a Kőér utcai uszodában Turi György csapata. Cseh László, Kovács Ágnes, Risztov Éva és az egész úszóműhely, a kerület nevét viselő Kőbánya SC színeiben folytatja a versenyzést.
Előbb Cseh jelentette be távozási szándékát, utána Risztov, majd az úszószakosztály nevében maga Turi is. Az érintettek tarthatatlannak ítélték azt a helyzetet, amelyben többhavi járandóságukkal adósuk maradt az egyesület. Hiába próbáltak, nem jutottak egyezségre Pazár Sándor klubelnökkel. Szó volt arról is, hogy Turiék a Bp. Spartacuson belül maradnak, ám új néven, Spartacus Pluszként folytatják, de ez sem jött össze.
– Ajánlatot tettünk Turi Györgynek, ha távoznak is a Bp. Spartacusból, maradjanak Kőbányán – mondta Andó Sándor, a kerület polgármestere. – Szeretnénk, ha a kerület szabadidősportra létrejött, teljesen az önkormányzat alapította sportklubjának színeiben, a Kőér utcai uszodában folytatnák tovább a nemzetközi szintű műhelymunkát. Ezentúl az úszószakosztálynak átutalt pénzeknek garantáltan a címzettekhez kell eljutniuk. A jövőben ugyancsak a Kőbánya SC színeiben készül az eddig a Bp. Spartacusban Turiéknál készülő mintegy 300 utánpótláskorú versenyző és edzőik is. Így az élsport mellett megmarad a kőbányai szabadidősport, a kerületi úszásoktatás is.
Kőbánya évente 25 millió forinttal támogatta a Bp. Spartacust. Információnk szerint az összeg jelentős részét Turiék kapnák meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!