Hírek

2005.01.22. 07:31

Andai Györgyi és a Szappanopera

Konkoly Edit

– Kiss Csaba drámáját nemrégen mutatták be. A Világtalanokat a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában. Elégedett a szerepével? – A dráma megtörtént esetet dolgoz fel – válaszol Andai Györgyi (57). – Egy apa és világtalan fia életének egy részét meséli el a szerző, akik két intézetis lánynyal kerülnek kapcsolatba. A lányok igazgatónőjét alakítom, jó szerep, és szívszorító történet. A kedvencem azonban még mindig Spiró György Szappanoperája.
– Miért?
– Igaz, hogy a kilencvenes években írta, mégis minden mondata olyan, mintha tegnap vetette volna papírra. Annyira korszerű. A darabban Németh Kristóf a partnerem, ügyvédet alakít, én pedig olyan asszonyt, akit kárpótolnak. A téma a zsidó kárpótlás. A történet különben hovatartozásom folytán engem is mélyen érint.
– Vállalja származását?
– Vállalom. Bár nekünk semmink nem volt, amit elvehettek volna. Mégis. Azt hiszem, nincs abban semmi szégyellnivaló, hogy ki hová tartozik. A drámában sem ez a lényeg, hanem az, hogy bizonyos veszteségeket nem lehet anyagiakkal helyettesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!