Hírek

2005.01.18. 09:12

Az igazi játékos

Mi lakozik Európa második legjobb játékosában, aki, „mindössze” 175 centis magassága ellenére kiemelkedik hazai vetélytársai közül?

Szűcs Zsolt

– Saját magam szakmai elemezgetésébe nem szeretnék belebonyolódni – feleli a legilletékesebb,  azaz maga Iványi Dalma. – Gondolom, inkább azt értékelik a rám voksolók, hogy amibe belefogok, azt a kosárpályán (és az élet más területein is) igyekszem szívvel-lélekkel csinálni. Így olyan hévvel vetem magam a küzdelembe, hogy annak talán a pályán is van látszata.

Mi tagadás, a MiZo-Pécsi VSK népszerű nyolcasára nem lehet mondani, hogy akár a legroszszabb napján is „ne halna meg” minden labdáért, bizony nem. Aki sokat látta játszani, ismeri sokoldalúságát. Amellett, hogy kosárlabdából mindent tud, ha kell, sprinterként száguld, focikapusként vetődik, kick-boxos-ként verekszik a labdáért, mindezt egy maratoni futó állóképességével a lefújás pillanatáig.  Ráadásul „lát” a pályán és saját kitűnő teljesítményét rendre egy csapatmenedzser szervezőkészségével elegyíti.

– Emellett nagyon szerencsés is vagyok, hiszen elkerültek a sérülések. – teszi hozzá sportszerűen. – És akkor még nem is beszéltem a pécsi sportcsarnok rendkívül hálás közönségéről, amely mindannyiunknak mindig új erőt ad a holtpontokon.

Iványi Dalma

Született: Békéscsaba, 1976. 03. 18. Poszt: irányító. Eddigi csapatai: Mezőberény, Kecskemét, Florida Univ., Utah Starzz, MiZo-Pécsi VSK. Legjobb eredményei: 2x EuroLiga 3. helyezett (2001, 2004), Ifi Eb-bronzérem (1994), 6x magyar bajnok, 4x MK-győztes. Európa második legjobb játékosa (2004).

Utóbbi talán önmagában is elegendő magyarázat Iványi Dalma klubhűségére. Ezt csak megerősíti, amikor egy másik kérdéssel  a válogatott szereplésére irányítjuk a figyelmet: „Lehet, hogy valaki egy kevésbé népszerű sportágban olimpiát nyer, de életében nem volt része abban az örömben, hogy hétről hétre több ezer lelkes szurkoló ovációja közepette játsszon.”

Szűcs Zsolt -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!