Hírek

2005.01.29. 00:00

Elég volt a túlzsúfolt gyógyszertárakból!

A gyógyszertárakban az egymás nyakába lihegő betegek személyiségi jogaival foglalkozott az adatvédelmi biztos. Kifogásolja, és joggal, hogy a sorban állók kíváncsi tekintetei, tágra nyitott fülei előtt kell a gyógyszerésznek kiadnia a készítményeket, kockázatairól és mellékhatásairól tájékoztatni a pácienst. Egyébként is: az egészségügyi dolgozón kívül kinek mi köze hozzá, hogy az embernek mi baja?

Gyulay Zoltán

Álláspontja természetesen nem maradt visszhang nélkül. Azt a javaslatát, hogy húzzanak mindenhol egy vonalat, jelezze az a követési távolságot, mint a bankokban, ellenérzéssel fogadták. Különösen a kis patikáknál, ahol erre nincs is hely. Tetszene az adatvédelmi biztos úrnak egyszer beutalóval elmenni laborvizsgálatra! Az aztán az igazi gyöngyszem! A gyógyszertárak ahhoz képest igazi titokszobák! A betegfelvétel ablaka előtt népes sorok kígyóznak, három beteg közül kettő kezében üvegcse, sárgás mintával. Aki nem hozott, számozott műanyag pohárkát kap, s ha félrevonulva megvan az eredmény, mindenki szeme láttára viheti egy másik ablakba betenni. Érdeklődő ábrázatok figyelik a mennyiséget, a színmélységet. Vérvétel tömegesen. Ha pedig valaki elalél, mert nem bírja a vér látványát, ott hervadozhat a kezelőágyon. Szenvedése közkincs, másoknak is gusztust csinál az ájuláshoz. Kezdem érteni Annus adriánt. Ha igaz, szempárok kereszttüzében nem tudott produkálni. Nincs a közegészségügyben gyakorlata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!