Hírek

2005.01.29. 00:00

Fogadások a világhálón

A Szerencsejáték Rt. márciusban hat játékot dob piacra. Miközben a magyar lakosság több mint 100 milliárd forintot költött tavaly szerencsejátékokra, az internetes fogadók mindössze 213 millió forintért játszottak.

Bán Károly

A Luxor és a Tippmix kivételével valamennyi szerencsejáték tétjeit meg lehet már nálunk is játszani telefonon, sms-ben, illetve az interneten, a www.szerencsejatek.hu weboldalon. Aki online szeretne fogadni, annak ki kell töltenie egy lottózóban beszerezhető űrlapot, feltüntetve ezen a bankszámlaszámát. Néhány napon belül megkapja az egyéni azonosító kódját. Ezt kell beírnia, ha belép az online fogadások oldalára, s a bankszámláján lévő pénz erejéig köthet fogadásokat. Egyelőre az OTP és az Erste Bank nyújt ilyen lehetőséget ügyfeleinek.

A másik módszer ennél is egyszerűbb. A fogadó az elárusítóhelyeken 3 és 10 ezer forintos szerencsekártyát vásárolhat, amelyen egy azonosító kódot talál. Ezzel a számmal a kártyán lévő pénz erejéig az előzővel azonos módon fogadhat az interneten. Ha nyer, választhat, hogy nyereményének összegét rávezessék a kártyájára vagy a pénzt átutalják a számlájára.

Az internetes fogadások között a finn lottó a csúcstartó, ám ennek részesedése is csak 5 százalék az összes fogadás között. Tavaly június óta magyar nyelven is elérhető a brit Sportingbet fogadóiroda, amelyen 250 forintért játszhatunk.

Mivel nyerhetünk?

Webperc

Mindennap kisorsolnak egy naptári napot, egy órát és egy percet. Például 26., 10 óra, 14 perc. A játékos akkor nyer, ha bármelyiket eltalálja. A nyereményalap a játékosok befizetéseiből képződik.

Webluxor

Naponta kétszer sorsolják. A játékosnak egy 5x5-ös számmezőben 20 számot kell megjelölnie, amiket 75 szám közül sorsolnak ki.

Webmeccs

Három sportesemény számszerű eredményét kell a játékosnak megtippelnie. Kombinációs játék révén egy mérkőzésre több tipp is adható, nagyobb befizetéssel. Egy-egy eredményhez más és más odds (nyereményszorzó) tartozik.

Webkenó

A hagyományos kenóval megegyezőek a szabályok, a különbség annyi, hogy itt 56 számból sorsolnak ki 8-at. A játékosok legalább egy, legfeljebb hét számra fogadhatnak.

Webjack

A játékos öt játékhely közül választhat egyet, s bank ellen játszik. A cél, hogy a játékos legyőzze a bankot. Akkor nyer, ha lapjainak összértéke kisebb, mint 22 és több vagy ugyanannyi, mint a banké.

Webpóker

A játék a kockapóker szabályai szerint zajlik. A játékos akkor nyer, ha kidobja az öt kockával felsorolt alakzatok bármelyikét.

* Valamennyi játékban 20 forint lesz az alaptét. Kollektív fogadás is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!