Hírek

2005.01.29. 00:00

Gödöllőé lett a település mellett épült légikikötő

A közelmúltban Gödöllő tulajdonába került a település határában álló sportrepülőtér. Dr. Gémesi György polgármester lassan több mint nyolc esztendeje nyújtotta be az önkormányzat tulajdoni igényét a légikikötőre.

Lázin M. A.

A földterület egészen a legutóbbi időkig a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz (KVI) tartozott. Az átadás folyamata a múlt év közepén gyorsult fel. Ekkor
a gyermek-, ifjúsági és sport-, valamint a gazdasági és közlekedési miniszter meghatározta az átadás feltételeit. Ezeket a képviselő-testület a szeptemberi ülésén fogadta el. Ezt követően a város és a KVI múlt év decemberében megkötötte a tulajdonjog-átruházási szerződést. Így nem volt akadálya, hogy január második felében a légikikötő a városhoz kerüljön.

A reptéren jelenleg öt sportszervezet dolgozik. Ők még húsz esztendeig használhatják ilyen célra a telepet. E mellett sporttevékenységük támogatására gazdasági tevékenységet is végezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!