Hírek

2005.01.22. 00:00

Havonta több ezer forintot spórolnak a fűtéssel

Lázin M. A.

– Havi átlagban kétezer forintot spórolunk – örvendezik Rocskó Jánosné, a váci Kölcsey utcában álló C/9 jelű társasház közös képviselője. A 117 lakásos épületben a közelmúltban újították föl a fűtésrendszert. A másfél hónapig tartó munkákra 18,5 millió forintot fordítottak.

A helyiek három éve készültek a cserére. Egy pályázati alapot hoztak létre, melybe havonta és lakásonként kétszáz forintot fizettek. Egy nemrég hozott városházi határozat értelmében a fűtéskorszerűsítés költségeinek egyharmadát az önkormányzat, míg másik harmadát a helyi távhővállalat állja. A tulajdonosoknak így csak a fennmaradó részt kell fizetniük. A társasházban 10-15 kisnyugdíjas él. Nekik a közösség részletfizetési lehetőséget biztosított. Akiknek ez sem felelt meg, hitelt kaptak, hogy abból finanszírozzák a beruházást. Vácon még hétszázkilencvenhat, egycsöves fűtésrendszerrel bíró társasházi lakás van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!