Hírek

2005.01.28. 00:00

Hírsáv

BAMA

Magyar gázmezőitől is megválik a Pogo
Eladja magyarországi és thaiföldi kutatási területeit a Pogo Producing Company – jelentette be Paul G. van Wagenen, az olajtársaság
elnök-vezérigazgatója. Az 1970-ben alapított PPC Thaiföld és Magyarország mellett az USA-ban, az Északi-tengeren és Új-Zélandon folytat kutatásokat, illetve termel olajat és gázt.

Ötven százalékkal csökkent a dohányforgalom
Öt év alatt a felére esett vissza a hivatalos csatornákon értékesített cigaretta mennyisége. A tavalyi csökkenés húszszázalékos. A feketekereskedelem térnyerése a gyártókat sorozatos üzembezárásokra kényszerítette. Lehúzta a rolót a debreceni és az egri gyár, ma már csak Sátoraljaújhelyen és Pécsett gyártanak cigarettát. (vg)

Csütörtökön egy órára megbénult a tőzsde
Tegnap délelőtt 10 óra 30 perckor a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság kereskedési rendszerében bekövetkezett technikai probléma miatt az azonnali piacon minden termék kereskedése leállt. A hibát a BÉT-en azonnal megtalálták és javították, a kereskedés 11 óra 35 perckor újraindult. (bk)

Lengyel piacon bővít a TriGránit
Az Immofinanz 170 millió euróért (41,8 milliárd forintért) megvásárolja a katowicei Silesia City Center bevásárlóközpontot a kanadai–magyar TriGránit Fejlesztési Rt.-től. Simon Baylay, a TriGránit lengyelországi igazgatója elmondta, az üzletek 70 százalékát már bérbe adták. (vg)

Hat százalékkal több ásványvizet iszunk
Egyre többen isznak ásványvizet, amiből a háztartások beszerzése mennyiségben is, értékben is 36 százalékkal nőtt két év alatt. Amíg két évvel ezelőtt a háztartások 71 százaléka vásárolt legalább egyszer ásványvizet, addig tavaly a hasonló időszakban 77 százalék. (bk)

Külföldi hívással értékes nyeremény
Az egyszerűsített roaming szolgáltatással könnyen telefonálhatnak a Pannon GSM  ügyfelei, és még ajándékot is nyerhetnek – közölte Ove Fredheim, a társaság vezérigazgatója. A hasonló szolgáltatást nyújtó partnerek hálózatából indított hívás esetén nincs szükség kódokra. (bk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!