Hírek

2005.01.28. 00:00

Hírsáv

BAMA

Február 15-ig közlik a lakáshitelek összegét
Az 1988 előtt felvett lakáshitelek miatt eladósodott családok február 15-ig kapják kézhez azt a levelet, amellyel kérhetik adósságuk rendezését – közölte Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP-frakció szociális munkacsoportjának vezetője. Az adósságokat nyilvántartó OTP Bank Rt.
a levélhez mellékeli az adósságrendezéshez szükséges igénybejelentő lapot.

Emelik a költségtérítést a Kodolányi főiskolán
A Kodolányi János Főiskola az infláció KSH által közzétett mértékével emeli a nem államilag finanszírozott hallgatók költségtérítését – közölte az intézmény főigazgató-helyettese csütörtökön Székesfehérvárott. A nem állami intézményként működő főiskola hallgatóinak mindössze 19 százalékára kap csak állami támogatást.

Népszavazást kezdeményez a Nyugdíjasok Pártja
A nyugdíjtörvény felülvizsgálatát, módosítását szeretné kieszközölni népszavazással a Miskolcon bejegyzett Magyar Nyugdíjasok Pártja. A kérdés: „Akarja-e ön a nyugdíjtörvény felülvizsgálatát, szükség szerinti módosítását, és annak Alkotmányban történő rögzítését.” A párt ezzel szeretné kikényszeríteni, hogy a nyugdíjtörvény a mindenkori kormányoktól független legyen.

Februárban tárgyalnak a felsőoktatási törvényről
Februárban kerül a kormány elé a felsőoktatási törvény tervezete, amelyet már a tavaszi ülésszakon tárgyal a parlament – közölte Mang Béla oktatási minisztériumi helyettes államtitkár.

Kövér László úgy véli, a kormány faluromboló
A Fidesz szerint a kormány faluromboló politikát folytat – jelentette ki Kövér László, a párt országos választmányának elnöke. Hozzáfűzte, a falurombolás Romániából, Ceausescu idejéből ismerős. A diktátor „proletár őszinteséggel fogalmazta meg: el kívánja törölni a magyar falvakat, Gyurcsány ellenben őszintétlen, lopakodó, sunyi módon teszi”.
 
Főhajtás a Holokauszt Emlékközpontban
„Magyarországnak voltak olyan kormányai, amelyek nem tették a dolgukat, amelyek nem hibáztak, hanem bűnt követtek el. – hangoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a budapesti Holokauszt Emlékközpontban tartott tegnapi rendezvényen. A résztvevők az auschwitzi haláltábor felszabadításának 60. évfordulójára emlékeztek.

Havril András folytatja a haderő megújítását
A haderő megújításának folyamatosságát szeretné biztosítani Havril András, a honvédség leendő vezérkari főnöke. Az altábornagyot  – aki februárban foglalja el hivatalát – az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága hallgatta meg csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!