Hírek

2005.01.03. 00:00

Hosszú ideje zárva a legendás Apostolok

Kováts A.

Gondot okozott idén Ruttkay Jánosnak (53) olasz vendégei fogadása. Az év végi látogatások állandó programja volt az Apostolok felkeresése. Ízletes falatok és italok mellett cserélhették ki élményeiket. Most tábla jelezte: az étterem május 15 óta zárva tart. Ruttkay értetlenül fogadta a hírt.

Az étterem bérlője, a Pannonia Hotels Rt. 2004. július 31-i hatállyal egyoldalú felmondással távozott. – A tulajdonos V. kerületi önkormányzat célja az, hogy az értékes helyen, amelynek berendezése műemléki védettséget élvez, továbbra is színvonalas étterem működjék – közölte Lőrincz Mihály, a vagyongazdálkodási osztály vezetője.

A Kígyó utcai étteremnek talán be sem kellett volna zárnia, ha a tulajdonos és a bérlő megállapodik. A Pannonia Hotels – Király Zoltán marketingigazgató szerint – a bérleti díj tervezett tízszeres felemelése elől vonult ki. Vajon a kerület talál-e pénzesebb bérlőt, aki fenntartja majd a helyet, amelyet sokan kedveltek? Addig is, amíg ez így lesz, Budapest szegényebb  egy közkedvelt vendéglővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!