Hírek

2005.01.29. 00:00

Jutalom jár a szervezett költözésért

A fővárosi levéltár dolgozóinak huszonhatmillió-hétszázezer forint jutalmat osztanak ki. Az erről szóló javaslatot csütörtöki ülésén fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. Minden dolgozó pluszegyhavi bérét kapja meg, összesen százhuszonnégyen. A jutalom azért jár, mert az intézményt sikeresen költöztették át az új, Teve utcai épületbe.

Zsidai Péter

Az indokolás szerint a jutalom „a rendkívül jelentős mértékű anyagmozgatás, a magyar levéltártörténet eddigi legnagyobb méretű iratáttelepítés zökkenőmentes lebonyolítása” miatt jár.

Július 19-én öt telephelyről kezdték meg a költözést, ami egészen november 30-ig tartott. Huszonhatezer irat-folyóméternyi iratanyagot, tízezer tételnyi térképet és kétszázötvenezer tervtári anyagot mozgattak meg. Ezeken kívül áttelepítették a hűvösvölgyi állományvédelmi műhelyt, a városházi reprográfiai részleget és a harmincezer kötetes könyvtárat.

Az intézmény költségvetésében rendelkezésre áll a jutalom fedezete, köszönhetően a tavalyi megtakarításoknak. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a költözés miatt csökkentették a beszerzéseket. Mivel azonban a dologi kiadásokat nem lehet személyi kiadásokra átcsoportosítani a főváros megelőlegezte az összeget. A költöztetésre szánt száztizenkilencmillióból csak nyolcvanötöt használtak fel, a maradék harmincnégymillióból csippentették le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!