Hírek

2005.01.26. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület VENDÉGEK
Látogatást tett kedden a budavári városházán a Dél-Koreából érkezett üzletemberekből és városházi tisztségviselőkből álló küldöttség. A szöuli vendégeknek Horváth Tivadar jegyző mutatta be a városrészt. (kg)

II. kerület ÉTELOSZTÁS
A helyi önkormányzat, a Káldor Miklós Kollégium és a Magyar Vöröskereszt ingyenes étel- és ruhaosztást tart a Moszkva téren ma délután fél egytől. (kg)

III. kerület ALAPÍTVÁNY
Rendkívüli ülést tart ma kilenc órától az Óbuda-Békásmegyer önkormányzat képviselő-testülete a városháza tanácskozótermében. A képviselők a Zápor Általános Iskola és Gimnázium alapítványi kézbe adásának lehetőségéről tárgyalnak. (kg)

IV. kerület ÚJ ADÓ
A környezetterhelési díjról szóló törvény előírása alapján bevezetésre került a talajterhelési díj. A kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki helyi szennyvízelvezetést alkalmaz. (nvzs)

V. kerület TÁRSASHÁZKEZELÉS
Ünnepélyes körülmények között veheti át bizonyítványát ma délután 5 órakor Steiner Pál polgármestertől 65 egyéni társasházi közös képviselő, akiknek képzését az önkormányzat fizette. (rv)

VI. kerület HANGVERSENY
Január 28-án, pénteken este 6 órakor kezdődik a kerületi Erkel Ferenc Zeneiskola koncertje a Benczúr Házban. (rv)

VII. kerület PÓTSZILVESZTER
Mulatozást rendez az Idősek Klubja. A pótszilveszterre ma délután 2 órától várják a kikapcsolódni vágyókat. (rv)

VIII. kerület FOGADÓNAP
A polgármester február 14-én délután 4 órától általános, majd 5-től társasházi ügyekben tart fogadóórát. (dná)

IX. kerület ÜLÉS
Az önkormányzat képviselő-testülete tegnapi idei első ülésén napirendi pont volt a 2005/2006. tanévben indítható iskolai osztályok száma is. (dná)

X. kerület FELHÍVÁS
A kőbányai önkormányzat a tulajdonában lévő Hölgy utca 21. számú lakóépületben nyolc lakás bérbeadására nyilvános pályázatot hirdetnek a kerület lakosai számára. (dná)

XI. kerület KÖNYVTÁRI NÉVADÓ
A modern magyar kertészet és kertészeti szakoktatás megteremtője, Entz Ferenc nevét vette fel kedden a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának könyvtára és levéltára. (ka)

XII. kerület ELŐADÁS
A fény által írt történelem címmel tart előadást Szántai Lajos kutató szerdán a Hegyvidéki Művelődési Központban. A rendezvényt a Yang és Yin Alapítvány rendezi. (ka)

XIII. kerület TISZTASÁG
Javult a kerület köztisztasága, állapította meg a képviselő-testület januári ülésén. Az önkormányzat évente 50 millió forintot fordít a városrész tisztán tartására. (nvzs)

XIV. kerület SEGÉLY
A képviselő-testület úgy döntött, az önkormányzat kétmillió forinttal járul hozzá a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa áldozatainak megsegítéséhez. (nvzs)

XV. kerület FOGADÁS
Az önkormányzat testülete ma 14 órakor köszönti a kerületi Kovalcsikné Bátori Krisztinát, a sikeres déli-sarki expedíció hölgy tagját. Az ünnepséget az önkormányzat dísztermében tartják. (dná)

XVI. kerület SZAKKÖR
A Corvin Művelődési Ház kerámiai körébe elsősorban három évnél idősebb gyerekeket várnak. Az ingyenes foglalkozásokat szerdánként délután 5 és este 7 óra között tartják. (dná)

XVII. kerület KÉPZŐMŰVÉSZET
A Czimra-Laborcz Emlékházban Laborcz Ferenc (1908– 1971) szobrászművész kiállítása pénteken 9–11, szombaton 14–17 óra között látogatható. (dná)

XVIII. kerület ELISMERÉS
Oklevéllel és pénzjutalommal ismeri el ma a polgármester Vincze Gábor paralimpiai bronzérmes cselgáncsozót. (vz)

XIX. kerület RUHABÖRZE
Ingyenes télihasználtruha- és cipőbörzét rendez ma és holnap a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Ügyfeleiket mindkét napon 12–16 óra között várják az akcióra. (vz)

XX. kerület LÓHALÁLÁBAN
Ifjúsági információs és tanácsadó irodát építenek a Ferenc utcában. Az önkormányzatnak április végéig kell elszámolnia azzal a hárommillió forinttal, amivel az egészségügyi tárca támogatja a beruházást. (vz)

XXI. kerület FOGADÓÓRA
Podolák György, a 30-as választókerület országgyűlési képviselője ma 16 és 17 óra között tartja fogadóóráját a Kossuth Lajos utcai MSZP-irodában. (vcs)

XXII. kerület MÉRÉS
A Nagytétényi út Növény utcai részénél állandó sebességmérő berendezést helyeznek üzembe a hét végén. A traffipaxtól a gyorshajtások és a balesetek számának csökkenését remélik. (vcs)

XXIII. kerület MUNKA
A képviselő-testület döntése alapján a hivatal benyújtotta a Fővárosi Munkaügyi Központhoz a tartósan munkanélküliek közhasznú foglalkoztatásának támogatása iránti kérelmeket. Február 1-jétől így 2-2 fő pályakezdő és 2-2 fő diplomás foglalkoztatható. A romaprogram, ötvenhat fővel, március 1-jén indul. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!