Hírek

2005.01.19. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kunszentmiklós RÁDIÓ
Elindult a kunszentmiklósi Puszta Rádió adása. A 89,9 MHz-es frekvencián egyelőre zenei összeállításokat lehet hallani. A hivatalos adásmegnyitó január 29-én lesz, amikor a felújított bölcsöde épületéből jelentkezik a rádió egy kerekasztal-beszélgetéssel. A jövőben közérdekű helyi hírek és adások hallhatók majd a Puszta Rádióban. (szpa)

Békéscsaba TAKARÉK
2003. májusa óta folyamatosan csökken a háztartások megtakarítási képessége, számolt be felmérése eredményéről a GKI Gazdaságkutató Rt. Néhány békéscsabai pénzintézet képviselője elmondta, a megtakarítások összegében nem tapasztaltak visszaesést. A megtakarítók legnagyobbrészt a 40-es 50-es korosztályból kerülnek ki. (mk)

Veszprém KÁBÍTÓSZER
Örülhetnének a veszprémiek: tavaly kevesebb volt a regisztrált alkoholista. Persze üröm is vegyül az örömbe: jelentősen nőtt a drogosok száma. Több mint félezer pácienst kezeltek tavaly a veszprémi alkohol- és drogsegély-ambulancián, ami 20 százalékos emelkedést jelent. Ennek fele újonnan felvett beteg volt. (szpa)

Cigándi ÁRVÍzÉDELEM
Nem elégedettek a Vásárhelyi-terv alakulásával a Tisza-mentiek. Bár jövő év végére megépül a cigándi–tiszakarádi tározó, a környék polgármesterei mégsem elégedettek, részint a folyóhoz, részint az ígéretekhez képest kevésnek tartják az árvízvédelemre szánt összeget. (szpa)

Mohács HATÁRKIKÖTŐ
A korábbi ígéretek értelmében már két esztendeje működnie kellene a mohácsi határkikötőnek, amely egyben az unió déli vízi kapuja is lenne. Azonban a mai napig még egyetlen kapavágás sem történt a 2,5 milliárdos beruházás tervezett helyszínén. A minisztériumban most úgy vélik, 2007 végére fejeződnek majd be a munkálatok. (mb)

Karancsalja VANDÁLOK
Tavaly a falu apraja-nagyja örült Karancsalján: több mint 2 millió forintból felújították a focipályát. Mostanra azonban az örömből elkeseredettség lett, mert vandál pusztítók látogatják meg éjszakánként a pályát. Lefújják festékkel a kapufákat, a táblákat, motoroznak a füves pályán és újabban a pálya szélére ültetett nyírfacsemetéket is összevagdossák. Egyelőre nem tudják megfékezni őket.(szpa)

Szolnok
CSŐD
Csődbe ment a Jászer 95 Kft., s ezzel 650 megváltozott munkaképességű munkavállaló kerül utcára úgy, hogy október óta fizetést sem kapott. A különböző mértékben leszázalékolt rokkantnyugdíjasok ősz dereka óta ingyen dolgoztak. Az október 10-én kézhez vett fizetésük óta egyetlen fityinget sem kaptak. (szpa)
 
Szekszárd SEGÍTSÉG
Fogyatékkal élő embereknek nyújt segítséget a megyeszékhelyen megalakult Támogató Szolgálat. Tanácsadással, az ügyintézésben való közreműködéssel, információk átadásával is támogatják a hozzájuk fordulókat, akik számíthatnak rájuk az otthoni teendők ellátásában is. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!