Hírek

2005.01.18. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Salgótarján NYELVTANULÁS
Nem létezik európaiság idegen nyelvek ismerete nélkül. A nyelvtanulást célszerű egészen kisgyermekkorban elkezdeni. Salgótarjánban, de megyeszerte is a 2004–2005-ös tanévben képzés indult, a Gagarin Általános Iskolában első évfolyamon 30 kisdiák kezdte meg tanulmányait. (szpa)

Zalaegerszeg ELBOCSÁTÁS
Az elsősorban mobiltelefonokat gyártó zalaegerszegi üzemében 900 bérelt és saját állományban lévő dolgozójától válik meg a Flextronics Magyarország Kft. A cégnél közölték, hogy a döntés hátterében a szezonális keresletcsökkenés áll. A rendelésállomány az év első negyedévében visszaesik, kénytelenek csökkenteni a létszámot. (szpa)

Békéscsaba IVÓVÍZ
Ha a romániai Verespatakon aranybányát nyit a kanadai cég, Békés megye ivóvizét is veszélyezteti, ugyanis a Dél-Alföld, valamint Békés megye ivóvize jelentős mértékben a Maros hordalékkúpjából származik. Ez Békéscsaba alá húzódik, amely páratlan mennyiségű és értékű édesvízi, felszín alatti kincset rejt. (szpa)

Veszprém PARKOLÁS Jelentősen megdrágult az új évtől Veszprémben a parkolás. A piros és a zöld zónában 20 százalékkal kell többet fizetniük az autósoknak. A sárga zóna díjai változatlanok maradtak. (szpa)

Tatabánya ÉTKEZÉS
Január elsejétől többet kell fizetni a városi tulajdonú óvodákban, iskolákban az étkezésért. Az önkormányzat a tervezéskor 7,25 százalékos növekménnyel számolt. Az óvodás gyermekek napi ellátása 230, az általános iskolásoké 302 forintba kerül ezentúl. (szpa)

Szombathely ISKOLÁK
Rendkívüli ülést hívott össze szerda délután az önkormányzati iskolák igazgatóinak tanácsa a tervezett önkormányzati megszorítások miatt. A jelenlegi elképzelések szerint a tavalyihoz képest közel tizenöt százalékkal csökkentené a város az eddigi finanszírozási összeget. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!