Hírek

2005.01.12. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Baranya TÜDŐGYULLADÁS Szaporodóban vannak az A típusos tüdőgyulladásos esetek. Dr. Balikó Zoltán, a Baranya Megyei Kórház osztályvezető főorvosa úgy véli, hogy éppen a négy-öt évente esedékes járvány van kibontakozóban. Az ÁNTSZ Baranya Megyei Intézete járványügyi osztályvezetője csupán influenzaszerű megbetegedésekről beszél. (a)

Békéscsaba KSH-KARCSÚSÍTÁS December harmincegyediké-vel országszerte megszűntek a Központi Statisztikai Hivatal megyei igazgatóságai. Békés megye ma a szegedi régióközponthoz tartozik. Tíz embert távmunkában foglalkoztat, 19-en pedig Szegeden dolgoznak majd, hat embernek megszűnt a munkaviszonya. (o)

Eger ÚJ TORNATEREM Új tornaterem építésébe kezd az egri főiskola fenntartásában működő Szent-Györgyi Albert Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Tavaly augusztusban több tornaterme is összedőlt, amely halálos balesetet is okozott. (ss)

Győr SZÉKELY KAPU A megyeszékhely Eötvös parkjában lévő fafaragók által készített, míves székely kaput kikezdte az idő. A város önkormányzata felel a székely kapuért, az állagmegóvásáról tárgyalt is a győri közgyűlés, de eredményét eddig nem látni. (szlo)

Kaposvár FEJLESZTÉS Huszonöt Balaton menti település kiemelt figyelmet fordít a Balaton-törvényre, a vízparti területek szabályozására. Ennek egyik része a rehabilitációs tanulmányok készítése, amelyek meghatározzák, milyen célokra lehet használni a Balaton-partot. (szlo)

Debrecen BESZÁLLÍTÓI KONFERENCIA A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara regionális beszállítói konferenciát rendez január 27-én Debrecenben, Kóka János gazdasági miniszter védnökségével. Szó esik majd a kis- és középvállalkozói beszállítói hálózat kiépülését támogató politikáról is. (szlo)

Miskolc MEGVONT KEDVEZMÉNYEK Megszüntették a tanulók és a nyugdíjasok villamos-, illetve buszbérletét Miskolcon. Az érintettek csak havi kombinált szelvényt vásárolhatnak, közölte a Miskolc Városi Közlekedési Rt. gazdasági igazgatója. (szlo)

Salgótarján FOTÓKLUB Negyven éve, 1964 telén a salgótarjáni acélárugyár fotókörének néhány tagja, Brunczel Tibor, Koós Pál és Veres Mihály kezdeményezésére alakult a Nógrád Megyei Fotóklub. A nógrádi fotósok több mint húsz országban több száz pályázaton, kiállításon szerepeltek. (szlo)

Dávod TÁMOGATÁS Ötmillió forintot nyert pályázaton a település önkormányzata a Bem utca felújítására. Saját erőből építtették ki az Arany és a Liszt utca közti szakaszt, a Zombori utca első részét és az Ady utca utolsó szakaszát. (szlo)

Székesfehérvár INFORMATIKA 300 millió forintot nyert a helyi önkormányzat informatikai fejlesztésekre. A következő két évben nyilvános internet-hozzáférési pontokat létesítenek, térinformatikai rendszert korszerűsítenek és hivatali ügyintézést könnyítenek a városban. (szlo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!