Hírek

2005.01.19. 08:15

Nyugalmi állapot

Gerendás György és a BVSC-ből érkezett különítmény jól érzi magát Egerben. Az egriek is elégedettek, hiszen csapatuk gólkülönbséggel második a bajnokságban.

Malonyai Péter

Ésszerűen döntött a Gerendás házaspár, amikor Szigetszentmik-lósra költözött. Mindkettejüket  a Szőnyi úti uszodába szólította  a munkája, napi kétszer huszonvalahány kilométernyi autózás pedig nem nagy ár azért, hogy nyugodt körülmények között, jó levegőn éljen a család.
– Azóta megváltozott a helyzet, több mint száz kilométerrel távolabb dolgozom – mondja Gerendás György. – Hogy közelebb legyek Egerhez, vettünk egy lakást Budapesten, az Oktogonnál, most jön a felújítás, meg ami vele jár…

Ezzel együtt Szigetszentmiklósról  nem költöznek el, az edző ragaszkodik a nyugalomhoz, meg persze a Dunához, szenvedélyes horgászként ez magától értetődő.

– Szerencsére Egerben sem kell a nagyvárosi ártalmaktól tartanom, gyönyörű, csendes, lakható város. Jellemző, hogy eddig még egyszer sem ültem autóba, mindenhová gyalog megyek – meséli. – Féltem, hogy Budapesthez szokott játékosaimnak túl lassú lesz az élet, de legnagyobb meglepetésemre többen is mondták, nem bánnák, ha leköltözhetnének Egerbe.

Gerendás komfortját csak növeli, hogy csapatával a második helyen áll a bajnokságban, éppenúgy egyszer kaptak ki, mint a Domino-BHSE és a Vasas.

– Szerencsés találkozás a miénk – magyarázza. – Az Eger és a BVSC egyaránt állóvízben lubickolt. A fúzió mindkét félnek jót tett, s persze a drukkereknek is, akik kifejezetten kényeztetik a csapatot. A hátterünk is stabil, így aztán nincs más dolgunk, minthogy megmutassuk, mit tudunk. Meg is mutatjuk, ebben biztos vagyok.

Gerendás György

Született: 1954. Klubja, úszóként: FTC. Vízilabdázóként: FTC, Bp. Honvéd, BVSC, Posillipo Napoli.

Edzőként: BVSC (1992–2004), Eger (2005– ).

sikerei: olimpiai bajnok 1976, Montreal. Európa-bajnok: 1977, Jönköpping.

Eger pólósainak többsége a BVSC-ből érkezett

A Szőnyi útról nyolcan követték mesterüket, Gerendás Györgyöt: Czigány Károly, Dabrowski Norbert, Decker Ádám, Fülöp Gergely, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Nyéki Balázs, Szécsi Zoltán. Hozzájuk csatlakozott két, Spanyolországból hazatért idegenlégiós, Matajsz Márk és Kiss Csaba, valamint az FTC-ből Weszelovszky László. A régi egriek közül a válogatott kerettag kapus, Jászberényi Gábor és Gerendás edzőtársa, Tóth Kálmán a legismertebb.

Az adott szó kötelez – nem ment Horvátországba

Gerendás Györgyöt szívesen látták volna a válogatott élén Horvátországban, ám az edző viszszautasította a felkérést: „Akkor már elköteleztem magam Egerbe, nem tartottam illdomosnak, hogy azonnal forduljak, és továbbálljak. A fölkérést ugyanakkor elismerésnek tekintem.” A horvátok azt kérték az edzőtől, ne árulja el, hogy visszalépett, mert akkor Ratko Rudic, nyeregben érezve magát túl sok pénzt kérne. Gerendás hallgatott, a jugoszlávokkal és az olaszokkal egyaránt olimpiai bajnok Rudiccsal pedig megállapodtak a horvátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!