Hírek

2005.01.12. 00:00

Omladozik a nemrég elkészült felüljáró

Felméri az elmúlt évtized útépítéseit a fővárosi önkormányzat. Ahol hibát találnak, ott kijavíttatják a kivitelezővel. A felmérés első eredményei már megérkeztek a városházára.

Vajta Zoltán

– Mérlegeljük, hogy változtassunk-e az eddigi módszereken – közölte Konyári Zsófia, a Fő-polgármestrei Hivatal alosztályvezetője.
Valószínűleg a jövőben betonból építik a buszmegállókat. Ez bírja legjobban az autóbuszok súlyát. Mindennapos látvány a kereszteződéseknél az aszfalt hullámokba gyűrődése. Ha a jelzőlámpák előtt több pénzből erősebb utat építenének, tartósabb lenne az aszfalt. A városházán számolgatják, mi az olcsóbb, a drágább útépítés, vagy a gyakoribb felújítás.

Budapesten nem csak akkor van baj az utakkal, ha elhanyagolják őket. A másfél éve felújított a Flórián téri felüljárót tavasszal újra fel kell újtani. Most úgy fest, mintha elfeledkeztek volna róla a munkások. A napokban ugyan betömtek néhány kátyút, de bármikor újra kilyukadhat az aszfalt. A felújításkor hiba csúszott a munkába. Rapkay Kálmán, a Hídépítő Rt. mélyépítési igazgatója szerint nem ők, hanem az időjárás hibázott.

A hidat az évszázad legmelegebb nyarán újították fel. Az akkori nappalok és éjszakák közti hőingás okozza most a bajt. Azt egyetlen szakember sem tudta megmondani, miért nem alkalmazkodtak az időjáráshoz, amikor az aszfaltozási munkákat végezték.

Vajta Zoltán -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!