Hírek

2005.01.08. 00:00

Önvédelem női módra

BAMA

Kétségtelen, hogy az emberrablásoknak, valamint az utcai támadások áldozatainak többsége nő. Mind gyakrabban fordul elő, hogy utcán sétáló csinos lányokat, asszonyokat tuszkolnak autóba, s ragadnak el.
A bűnmegelőzéssel foglalkozó rendőrtisztek szerint óvatossággal csökkenthető a veszélye annak, hogy áldozattá váljon bárki is.
De vajon megvédhetik-e magukat a nők, ha tényleg rájuk támadnak a nyílt utcán? Milyen esélyük van az erőszakoskodókkal szemben? Mindenkinek joga van az önvédelemre. Az ORFK sajtóosztálya azonban felhívja a figyelmet, hogy csak a támadással arányos védelemhez van jogunk. Leginkább gázsprayt javasolnak, igaz, csak olyat, amelynek töltete húsz grammnál kevesebb. Meglepő, de hatékony lehet a hajlakk is. Tilos azonban a rugós kés, a durvább eszközökről már nem is beszélve. Lőfegyver csak akkor lehet nálunk, ha önvédelmi fegyverként engedélyünk van rá.

Gázspray: (szabad használni)

A kis palack elfér a zsebben, military boltokban könnyen beszerezhető. Ára: 800-3000 Ft

Dezodor: (szabad használni)

Nem könnygázt, hanem paprika- vagy borskivonatot tartalmaz.

Ára: 1000-3500 Ft

Riasztósziréna: (szabad használni) Kulcstartó vagy síp alakú, gombnyomásra hangosan felvijjog. Ára: 2500-4000 Ft

Ami nem engedélyezett:

elektromos sokkoló, dobócsillag, boxer, ólmos bot, rendőrbot, nuncsaku.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!