Hírek

2005.01.27. 06:50

Öreg autók szerelmese

Régóta tetszenek az öreg amerikai autók Kammerer Zoltánnak.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A háromszoros olimpiai bajnok kajakos eleget tett fogadalmának, pénzének egy részét öreg, amerikai autókra költötte
[/caption]

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos a közelmúltban engedett a csábításnak, s vett magának két régi kocsit a tengerentúlon.
„Kamera” a Reggelnek beszélt először arról, hogy az athéni olimpia előtti szegedi válogatón fogadalmat tett. Párjával, Storcz Botonddal olyan rossz előjelekkel várták a válogatót, hogy egyáltalán nem volt biztos a részvételük az ötkarikás játékokon. Kammerer akkor elhatározta, ha mégis sikerül kijutniuk Athénba, akkor minden pénzt, amit a párosban elért eredményéért kap, öreg amerikai autókra költi. Így is tett, a közelmúltban meglátogatta nővérét az Egyesült Államokban, s a pénzből, amivel ötödik helyüket jutalmazták, két kocsit is vásárolt New Orleansben. Az álma egy V8-as Mustang volt, ám ilyet nem talált, így végül megelégedett egy 1970-ben gyártott Chevrolet Camaróval. Ezt a modellt szintén V8-as motorral szerelték fel, hasonlóan ahhoz a terepjáróhoz, amelyet Kammerer ugyancsak tengerentúli látogatása alatt vásárolt. A Willys Jeepster még a Camarónál is korosabb autó, 1948-ban gyártották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!