Hírek

2005.01.13. 00:00

Packáznak a magyar nevekkel Szlovákiában

Ismét bebizonyosodott: a gyakorlatban általában minden az irodakukacok kénye-kedvétől függ – írja a pozsonyi Új Szó.

BAMA

Petrécs Ágnes december 13-án hozta világra kislányát a ruzinovi kórházban. A múlt héten járt a pozsonyi városrész anyakönyvi hivatalában. – Azzal fogadtak, hogy gond van a névválasztással. Az illetékes hölgy azt mondta, a Gyöngyvér nem szerepel a listájukon. Döbbenetemben új név szaladt ki a számon: Emese. Szombaton, a keresztelőn a pap Gyöngyvér Virágnak keresztelte a lányomat – magyarázta az édesanya. Furcsa helyzet állt elő: a kórházban elfogadták a Gyöngyvért, az összes papírban ez szerepel, a keresztlevélen is feltüntették, viszont az anyakönyvi hivatalban az Emesét jegyezték be. Petrécs Ágnes a jövő héten megy a születési anyakönyvi kivonatért. Ragaszkodik a Gyöngyvér Virághoz.
– Félreértés történhetett. Amikor az anyuka itt járt, helyettesítettek, nem én intéztem az ügyét.  Ha az anyuka hoz igazolást a magyar nagykövetségről vagy valamilyen más elfogadható dokumentummal bizonyítani tudja, hogy létező női névről van szó, gond nélkül bejegyezzük – mondta Eva Sasková, a ruzinovi anyakönyvi hivatal munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!