Hírek

2005.01.11. 06:53

Perelnek Balassagyarmaton

Malonyai P.

Legjobb eredményét produkálta az elmúlt esztendőben a balassagyarmati futball, az NB I B-s csapat nyolcadik lett a bajnokságban. A sport íratlan törvényeinek ellentmondva, a siker nem arra ösztönözte a klubot tulajdonló városvezetést, hogy mindent megtegyen a még jobb szereplésért. Éppen ellenkezőleg. Szétzavarták a profi gárdát, az amatőr létet választották, az NB III Mátra csoportját.
Az indok támadhatatlan: pénzhiány. A felszámolás módja viszont támadható, hiszen a tartozásoknak fittyet hányva evakuált a klub az alacsonyabb osztályba. Ígéretekben persze nem volt hiány, előbb június, majd szeptember végét jelölték meg fizetési határidőül. Időhúzásból, pénzt ugyanis senki sem látott azok közül, akiknek köszönhető volt a siker.
Hogy mikor látnak, nem tudható. Csak az a biztos, hogy az illetékes bíróság ma tárgyalja azt ügyet. Jó esély van rá, hogy a vezetés morális csődjét jogi szankció emeli törvényerőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!