Hírek

2005.01.22. 07:32

Rossz útra tévedt a kisasszony?

Parcsami G.

Helyes Georgina törekvése, hogy több lábon álljon az életben. Ezért nem elégszik meg csupán a színházzal, most iratkozott be egy kulturálismenedzser-képzőbe. A színészmesterség után ezt érzi legközelebb magához. – A kultúrát nem csak művelni, de közvetíteni is izgalmas és szép feladat – állítja Helyes Georgina. – Célom, hogy az ország legeldugottabb falvaiba is eljuttassam a színházat. A Budaörsi Játékszínben a Mit csinál a kongresszus? című darabban végre nem naivát kell játszanom – mondja. – Sokkal többet adhatok önmagamból, mint eddigi szerepeimben.

Az Éless Béla rendezte műben, amelyet ma este is előadnak, ő alakítja a kisasszonyt, akit Parenába akarnak eladni rosszlánynak. Ott ugyanis óriási előnynek számít, ha valaki szőke. Az egyik közvetítő a volt férje, aki amikor rádöbben, hogy valójában kit kellene eladnia, visszakozik az üzlettől. A darabban többek közt fellép Sörös Sándor, Kautzky Armand, Böröndi Tamás és Pálos Zsuzsa. – Ők nagyon fontosak számomra, teljesen egyenrangúként kezelnek a színpadon – árulja el. Mióta Budaörsön játszom, úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem. A kollégákat elég csupán figyelnem a színpadon, így is sokat tanulok tőlük – teszi hozzá.

Helyes Georgina

Nagykanizsa, 1979. december 31.

2000: Nemzeti Színiakadémia

2000: Nemzeti Színház

2001 óta szabadúszó

Főbb szerepei: Az édentől keletre (Abra), Leszállás Párizsban (Judit), Zarándoknő (Lepida)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!