Hírek

2005.01.13. 09:06

Több mint félmilliós büntetés

Árvay Sándor

Az óesztendő végén rendezett Diana SE–Hódmezővásárhelyi Kosársuli NB I/B-s bajnoki mérkőzés, mint arról a Reggel annak idején beszámolt, a 2. negyed elején félbeszakadt. A Férfi Hivatásos Kosárlabda Alszövetség versenybizottsága most hozott elsőfokú ítéletében elmarasztalta a fővárosi együttest.

A találkozó két pontját 20-0 végeredménnyel a váráshelyiek kapták, míg a Hegyvidék-Diana együttesét összesen 610 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezték. Noha vélhetően nem ez az utolsó szó a botrányos meccs kapcsán, a további jogorvoslat sem lesz olcsó mulatság, hiszen a férfi liga intézőbizottságánál 152 500 forint fellebbezési díj befizetése esetén lehet másodfokú vizsgálatot kérni…

A második negyed elején az egyik fővárosi játékos kiállítása, majd a Diana edzője ellen ítélt második technikai hiba elszabadította az indulatokat: a nézőtérről leköpték Madacsay játékvezetőt, a fővárosi klub játékosai és vezetői fenyegették a bírákat, a meccsre nem állított rendezőséget a házigazda. A játékvezetők lefújták a mérkőzést. Nyíri Péter játékost és Kertész István klubelnököt (utóbbi az országos szövetség elnökségi tagja is) a botrányban való részvétel miatt feljelentették – ügyükben a fegyelmi bizottság ítélkezik majd.

A bajnokságban jelenleg a MAFC áll az élen (9 győzelem és 2 vereség), a Vásárhelyi Kosár-suli 8/2-es mutatóval a második, s ha jogerőssé válik a félbeszakadt meccs ügyében hozott döntés, akkor pontszámban beéri
a műegyetemisták együttesét. A Diana 2/8-as mérleggel a tabella nyolcadik helyén áll, csak a Nagykőrös és a MEAFC csapatait előzi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!