Hírek

2005.01.20. 00:00

Visszatemették a kiásott középkori városfalat

Zsidai P.

A Városháza udvarának és a Merlin Színház tűzfalának felújítása során 15. századi városfalat találtak a kivitelezők. Nem történt volna vele semmi, ha nemrég Endrédy István képviselő  észre nem veszi, milyen rossz állapotban van. Arra járva figyelmes lett az ott tárolt három méter magas elefántagyar díszletre. Ekkor szembesült a pusztuló műemlékkel. Kérdésére Demszky Gábor azt válaszolta, hogy a fal védelmét még 2004-ben megoldják.

Mivel a közgyűlés nem fogadta el, a pénzügyi bizottság vizsgálta ki az ügyet. Decemberre kiderítették: az állagmegóvás folyamatban van, méghozzá úgy, hogy a falat visszatemetik. Sasvári Szilárd képviselő szerint akár évtizedek is eltelhetnek, amíg megláthatja a közönség. „Erre ugyanis csak a Városháza és a volt bazársor rendezésével kerülhet sor. A főpolgármester már nyolc éve ígéri, hogy elkészülnek vele, amiből eddig csak a fal visszatemetése valósult meg” – mondta lapunknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!