Hírek

2005.02.16. 00:00

Az influenza ellen védőoltást javasolnak

Nem múlik a hideg és a hó, növekszik az influenzaszerű megbetegedések száma. – Százezer emberből kétszázan betegek jelenleg. Ez negyvennel több megbetegedést jelent az elmúlt héthez képest – mondta el a fővárosi ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője. – Ha ilyen mértékben emelkedik a betegek száma, tartani lehet attól, hogy a hónap végére kitör a járvány – jegyzi meg Jakab Dezső.

Tóth Tímea

Néhány nyugat-európai országban már tombolt az influenza, így még most sem késő beadatni a fertőző vírus elleni védettséget biztosító oltást. Az influenzán kívül a légúti megbetegedések is szaporodnak. Ezek elsősorban náthát okoznak és cseppfertőzéssel terjednek.

A téli idő az utakon is szedi áldozatait. Pest megyében tíz baleset történt tegnap, Budapesten tizenkettő. A legtöbb koccanást könnyű sérüléssel megúszták az érintettek. A közlekedésben is voltak fennakadások, bár a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. hetvenkét munkagéppel és 660 hómunkással tisztította a fő- és tömegközlekedési utakat, hidakat. A havazás egyelőre marad, az időjósok szerint a hét végéig naponta számítani lehet kisebb-nagyobb csapadékra.

Kétszáz autó vesztegelt

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 200 autó akadt el a 37-es számú főúton a folyamatos havazás, az erős szél és a jegesedés miatt. Gesztely és Taktaharkány között le is zárták az utat. Sok autó az árokba csúszott. Súlyosabb baleset ugyanakkor szerencsére nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!