Hírek

2005.02.04. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Díszoklevél
A kerületben élő nyugdíjas pedagógusok legkésőbb március 15-ig nyújthatják be az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiploma iránti kérelmüket. A beadványokat a polgármesteri hivatal jegyzői titkárságán fogadják. (kg)

II. kerület Bizottsági ülés
Február 8-án tartja ülését a kerület közművelődési, közoktatási és sportbizottsága. A tizenhét órakor kezdődő eseményt a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium dísztermében rendezik. (kg)

III. kerület Fórum
Társasházi fórumot tartanak február 8-án tizenhét órakor az Óbudai Művelődési Központban. Az eseményen részt vesz Pető György alpolgármester. (kg)

IV. kerület VERSENY
Utazás a Balaton körül címmel csapatvetélkedőt szervez a Balaton és környéke természeti, történelmi értékeiből az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház. A nyertes csapatok egy Balaton-felvidéki tanulmányúton vehetnek részt. (nvzs)

V. kerület KÁTYÚZÁS
Tizenhétmillió forintból megkezdte a kátyúzást az önkormányzat. A kerületi kezelésű úthálózaton tizenöt, a járdákon tizennégy hiba kijavítását rendelték meg a kivitelezőtől. (rv)

VI. kerület CSALÁDSEGÍTÉS
Öt családgondozó várja felváltva a telefonhívásokat a 344-6060-as számon, hogy segítsenek a családi viszályok megoldásában. Hétköznap este 6-tól reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon folyamatosan hívhatók. (rv)

VIII. kerület ÁLTALÁNOS ÜGYEK
Csécsei Béla polgármester legközelebbi fogadóóráját február 7-én 14 órától tartja a hivatalban. (dná)

IX. kerület PÖRGŐ-FORGÓ
Táncház lesz gyerekeknek február 5-én a Ferencvárosi Művelődési Központban. (dná)

X. kerület DÖNTÉS
A legutóbbi testületi ülésen elfogadták a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ 2005. évi munkatervét. (dná)

XI. kerület Táncest
Vidám sramliestet tartanak, talpalávalót fúvós zene és harmonika szolgáltatja péntek este a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Osztrák, német és sváb dalok csendülnek fel. (ka)

XII. kerület Tanácsadás
Alvászavarral, életvezetési problémákkal küzdő polgároknak nyújt szaktanácsadást és segítséget Novák Judit pszichiáter péntek délelőtt a Virányosi Közösségi Házban. Előzetes bejelentkezésre szükség van. (ka)

XIII. kerület NEVELÉS
Környezetvédő napot tartott tegnap a kerületi környezet megismerésére nevelés munkaközösség a 13. számú napközi otthonos óvodában. (nvzs)

XIV. kerület ANGOL
Újra indul az ingyenes angolnyelv-oktatás Zuglóban. Beiratkozni február 28-án és március 1-jén 18.30 és 20.00 között a zuglói Fidesz-székházban (Cinkotai út 92.) lehet. (nvzs)

XV. kerület Adományozás
A Kontyfa Utcai Általános Iskola tantestülete felhívást tett közzé. Arra kérik a kerület iskoláit, hogy járuljanak hozzá egy Srí Lankán megépítendő iskola felszereléséhez. A Magyar Baptista Szeretetszolgálat ugyanis árvaházat épít, itt működne az iskola is. (pg)

XVI. kerület Pengeváltások
A századelőn A Kertvárosi Helytörténeti Füzetek sorozatban megjelent a kerületet alkotó egykori községek közéleti csatáit a korabeli helyi sajtón keresztül bemutató kiadvány, a Sajtótörténet 1898–1945. A kiadványt negyven, század eleji fotó illusztrálja. (pg)

XVII. kerület Szoboráthelyezés
Amennyiben a képviselő-testület elfogadja az előterjesztést, áthelyezik jelenlegi helyéről a Szabadság-emlékművet. A domborművet rendszeresen rongálják. Restaurálására már 500 ezer forintot költöttek. (pg)

XVIII. kerület KERESZTELŐ
Névtelen utcákat neveztek el az Alacskai lakótelepen a Kiserdő és Almáskert közti területen. Az utcák ezentúl a Rózsaliget, Platánliget, Madulafa és a Virágmező neveket viselik. (vz)

XIX. kerület Mentőöv
Gajda Péter, a sportot felügyelő alpolgármester tárgyalt az önkormányzat részéről az érdekeltekkel a Budapest Honvéd jövőjéről. Az önkormányzat továbbra is hajlandó átvenni a Bozsik stadiont, és keresi a pénzügyi megoldásokat annak további működtetésére. (vs)

XX. kerület Területgyarapodás
Nádast, erdőt, szántót, gyepet, rétet kap Pesterzsébet a Pilis Parkerdő Rt.-től. Az új telkeket sportolásra és szabadidő eltöltésére alkalmas területté alakítja át az önkormányzat. (vz)

XXI. kerület e-közigazgatás
Az önkormányzat 142,5 millió forintot nyert egy európai uniós pályázaton az elektronikus közigazgatás megvalósítására. Ennek segítségével Csepel polgárainak is egyszerűbbé válik az ügyintézés interneten
keresztül. (vcs)

XXII. kerület Háros-sziget
Az önkormányzat tárgyalásokat folytat a Honvédelmi Minisztériummal a Háros-sziget tulajdonjogáról. Az önkormányzat a területen kulturális központot létesítene. (vcs)

XXIII. kerület Éjszakai busz
A Soroksár busz éjszakai üzemeltetéséről tárgyal a kerület a BKV-val. A költségvetés összeállításában a felmerülő pótköltségeket figyelembe is veszik. Szorgalmazzák azt is, hogy az 54-es busz kijárjon a Péterimajorig. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!