Hírek

2005.03.30. 07:07

Ha nem fúj szondát, ivott

Lamperth Mónika azt szeretné, ha törvény mondaná ki, hogy a mentelmi jog védelme alatt álló személynek is meg kell fújnia a szondát. Különben ittasnak nyilváníthatják a nem fújó honatyát.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Az átlagpolgárnak nincs lehetősége arra, hogy a mentelmi jog mögé bújjon, így kerülve el a szondáztatást
[/caption]Az utóbbi időben a parlamenti képviselők körében tombol „az akkor sem fújunk a szondába, ha kéne” mozgalom. Néhány politikus mentelmi joga mögé bújva próbál egyenlőbbnek tűnni az egyenlőknél a közúti ellenőrzések során. A belügyminiszter, észlelve, hogy még pártján belül sincs egységes álláspont a fújni vagy nem fújni ügyében, döntött. Kérésére három tervezetet készítettek a szakértők, hogy kötelező le-gyen-e a mentelmi jog védelme alatt álló személyeknek belefújniuk a szondába. Lamperth Mónika azt szeretné, hogy mondja ki a törvény: a mentelmi jog védelme alatt álló személyeknek is meg kell fújniuk a szondát. Ha ezt megtagadná valaki, akkor jöhet a szankció. – Ha nem fújja meg, akkor úgy kell tekinteni, mintha az érintett személy véralkoholszintje 0,8 ezreléknél magasabb lenne – mondta a belügyminiszter. Ezután pedig a mentelmi bizottság megkezdené az ilyenkor szokásos eljárást. Utóbbi javaslatot ma tárgyalja az Országgyűlés érintett bizottsága. Lamperth leszögezte: a tervezett szigorítás ellenére is lényegesnek tartja, hogy „azok, akik mentelmi jogot élveznek, továbbra is nyomás és befolyásolás nélkül végezhessék munkájukat”. A Fidesz a légzésminta vételére alkalmas eszköz ügyében (ez a szonda hivatalos neve) nem kívánt nyilatkozni.
A miniszter petárdaügyben bejelentette, hogy a kormány elé viszi javaslatát. – Az úgynevezett durrogós, kizárólag hanghatást adó petárdákat tiltsák be – fogalmazott. Álláspontját francia példával indokolta. A galloknál a 161 decibelnél nagyobb hanghatást kiváltó petárdák be vannak tiltva.

„Alantas támadás érte a férjemet”

Alantas támadás érte a férjemet – mondta a belügyminiszter annak kapcsán, hogy az egyik napilap „közös koccintós” fotót közölt ügyvéd férjéről és Kulcsár Attiláról. Jegesy Andrásnak semmi köze nincs a K&H brókerügyhöz – hangoztatta Lamperth. Megjegyezte: a Fidesz már sokadik alkalommal rágalmaz. Korábban Rogán Antal hozta szóba ezt az ügyet. – Annak nem tulajdonítok jelentőséget, hogy ki kivel koccint – mondta a belügyminiszter.

Körmendi Gábor „Alantas támadás érte a férjemet” Alantas támadás érte a férjemet – mondta a belügyminiszter annak kapcsán, hogy az egyik napilap „közös koccintós” fotót közölt ügyvéd férjéről és Kulcsár Attiláról. Jegesy Andrásnak semmi köze nincs a K&H brókerügyhöz – hangoztatta Lamperth. Megjegyezte: a Fidesz már sokadik alkalommal rágalmaz. Korábban Rogán Antal hozta szóba ezt az ügyet. – Annak nem tulajdonítok jelentőséget, hogy ki kivel koccint – mondta a belügyminiszter. Az átlagpolgárnak nincs lehetősége arra, hogy a mentelmi jog mögé bújjon, így kerülve el a szondáztatást -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!