Hírek

2005.04.01. 00:00

Nem kegyes halál, ha éhen hal egy ember

Árvay N. Tivadar

ELVESZETT A REMÉNY Terri Schiavo (41) szülei számára. Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága is elutasította kérelmüket,  s 15 éve kómában fekvő lányukat hagyták meghalni. Terri március 18-a óta készült az útra, miután férje kérésére elzárták az őt tápláló infúzió csapját.

ÚGY ÉREZTEM MAGAM, mint valami ócska amerikai akciófilmben. Mindjárt jön Bond, hogy igazságot tegyen, a jók élhetnek tovább, a rosszak elnyerik büntetésüket. Aztán rémálommá válik az egész. Ez a kegyetlen valóság volt, a törvény nem ismer hősöket és megalkuvást.

A DEMOKRÁCIA hazájában egy ember kétségbeesett szüleinél nagyobb hatalom lehetett férj, orvos és bíróság. Maga George Bush is kevésnek bizonyult az asszony megmentéséhez, hiszen egyes orvosok szerint nem volt remény. Jött a kegyes halál.

DE vajon NEVEZHETŐ-E kegyesnek az éhhalál? És miért kellett egyáltalán morfium egy vegetálónak? Ha tényleg agyhalott volt, akkor nem lehettek fájdalmai sem. Vagy mégis? Néhány orvos szerint az asszony  minimális öntudatállapotban volt, még visszatérhetett volna.

ÚGY ÉRZEM, Terri Schiavo elmúlásával valami más is meghalt bennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!