Hírek

2005.04.18. 00:00

Így nem költhető el a háromszázmillió

Törvénytelen a 4-es metró építésével kapcsolatos kommunikációs pályázat. Ezt cikkünk nyomán Deák András, a főváros közbeszerzési bizottságának elnöke jelentette ki. A törvény a tárgyalásos eljárások különleges szabályai közt említi, hogy legalább három résztvevőre van szükség. Deák András elmondta: ha ez nem teljesül, a pályázatot érvénytelennek kell tekinteni és újat kell kiírni.

Zsidai P.

A Reggel elsőként írta meg, hogy a 4 Metró Projekt Igazgatóság (DBR) közbeszerzési pályázatot írt ki a 4-es metróval kapcsolatos tájékoztatási feladatok kidolgozására. 2011-ig összesen háromszázmilliót költhet a nyertes. A pályázatra csak két jelentkező akadt, az egyik a Sawyer Miller Group (SMG). A cég vezetője 2000-től idén február közepéig Nyáry Krisztián volt, aki most a Városháza kommunikációs igazgatója. Nyáry vezette korábban Demszky Gábor választási kampányát. Az SMG-nek már van tapasztalata, 1998-tól 92 millió forintért végezte a tervezett 4-es metró kommunikációs feladatait. 

Van jogorvoslat

Törvénytelen közbeszerzési eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságon lehet megtámadni. Kérelmet az ajánlatkérő vagy az ajánlattevő, és egyéb érdekelt is beadhat. Az, akinek jogát vagy jogos érdekét a közbeszerzési törvénybe ütköző tevékenység vagy mulasztás sérti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!