Hírek

2005.04.23. 07:27

McLaren-fölény az edzésen

De la Rosa megtáltosodott, bár ezúttal nem versenyezhet. A BAR sokat javult, a Ferrari-feltámadás még várat magára.

Méhes Károly

[caption id="" align="alignleft" width="292"] Pedro de la Rosa, a McLaren pilótája újra fantasztikusan autózott.
[/caption]A futam színhelyétől 20 kilométerre fekvő Brisighellában idén már 12. alkalommal adták át a legígéretesebb ifjú tehetségnek járó Lorenzo Bandini-trófeát. A rendezők álmodni sem merték, hogy kitüntetettjük, Fernando Alonso a bajnokság éllovasaként érkezik majd a városka amfiteátrumába, és a tiszteletére összegyűlt tömeg pedig majd szétszedi az ősi falakat. A spanyol legény nem titkolta: akkor távozik jó érzéssel Olaszországból, ha újabb 10 pontot szerez. Ez viszont korántsem olyan biztos, mint ahogy az első három verseny alapján sejteni lehet.

A háromhetes szünetben szemmel láthatóan feljavult néhány csapat. Elsőként érdemes említeni a bahreini hőst, Pedro de la Rosát, aki teljesen megtáltosodott, és annak ellenére, hogy ezúttal csak tesztpilótai feladatokat láthat el, szélsebesen repesztett. Sokan hibának tartják, hogy a McLaren vezetése nem ragaszkodott Pedróhoz, és Montoya elhúzódó gyógyulása miatt most Wurzcal próbálkoznak, mondván, neki ezt rég megígérték…

A BAR–Hondák tényleg gyorsabbak, mint korábban, Button meg van róla győződve, hogy a Renault-t üldöző csapatok sorában most már ők a legerősebbek – ezúttal 2. lett. A Ferrarinál a legfontosabb a gumi, azaz kérdés, hogy a bridgestone-osok mit tudnak kínálni a maranellóiaknak. Schumiék ugyancsak remélik, hogy a pályán felépített Shell-labor is komoly segítségükre lesz. Ám a pénteki 6-7. hely még nem az igazi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!