Hírek

2005.04.05. 00:00

Támogatást kérnek az Európai Uniótól

Kapjon több pénzt Budapest az EU-tól! Ennek érdekében terjeszt be javaslatot az Európai Parlamentben a Fidesz és az MDF képviselőcsoportja. Erről tájékoztatta a Reggelt Barsiné Pataki Etelka EP-képviselő.

Vultur Cs.

– Azt javasoljuk az EP-ben, hogy az úgynevezett kohéziós alapból 2007 és 2013 között támogatást kaphassunk járművek beszerzésére és útjavításokra is – mondta a képviselő. Jelenleg utakra és az ezeken közlekedő járművekre nem lehet pályázni.

– Ha a javaslatunkat az EP-ben támogatják, akkor a pénzre már a jövő évi költségvetés előkészítésekor számíthat a főváros. Ehhez azonban először fel kellene mérni, hogy pontosan hogyan, milyen sorrendben, mely utakat kellene felújítani.

Az előre tervezés azért fontos, mert Budapest csak akkor kap támogatást, ha fel tud mutatni önrészt. Ezt addigra elő kell teremteni – tette hozzá Barsiné Pataki Etelka. A Fidesz képviseletében Kupper András bízik abban, hogy a pozitív döntés még az idén megszületik.

Túl sok a kátyú

A fővárosban jelenleg 1300 kilométer a tömegközlekedési útvonalhálózat hossza. Budapesten egy évben körülbelül 30-40 kilométer utat újítanak fel. Idén tavasszal több mint ezer kilométeren kellett kátyúzási munkákat végezni. Naponta több mint ezerszáz busz közlekedik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!