Hírek

2005.04.26. 00:00

Tanárverés Nógrádban

Hátulról fejbe ütötte és megpróbálta megrugdosni tanárát egy 18 éves diáklány Balassagyarmaton.

Körmendi Gábor

Három évig terjedő letöltendő börtönbüntetés lehetett volna a legsúlyosabb büntetése annak a 18 éves balassagyarmati lánynak, aki öklével kétszer megütötte tanárát a helyi gimnázium vécéjében április 11-én. Az érettségi előtt álló, de 18. évét már betöltött elkövető „jobb öklével kétszer hátulról fejbe ütötte és megpróbálta megrugdosni tanárnőjét, majd bántó, sértő kifejezések közepette prostituáltnak nevezte őt” – tudtuk meg dr. Vízler Edinától, a Balassagyarmati Városi Bíróság elnökétől. A brutális cselekmény akkor történt, amikor az egyik pedagógus a kulturális rendezvényről igazolatlanul hiányzó diáklányokat próbálta a vécéből az előadásra terelni. Az elkövető roszszullétre hivatkozva bujkált, majd ütött.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszakos bűntett miatt indított eljárást, és múlt pénteken már ítéletet is hozott. Az elkövetőt a bíróság két évig próbára bocsátotta, és pártfogó felügyelete alá helyezte. Továbbá kötelezte arra, hogy kéthavonta pszichológiai gyógykezelésnek vesse alá magát, és ezt igazolja pártfogójának – közölte dr. Vízler Edina. „Az ítélkező bíró enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az elkövető fiatal,  és megbánta tettét” – tette hozzá az elnök asszony. Megtudtuk:a megvert tanárnő nem kért büntetést az elkövetőre.

Gyűlöletkeltő média

Megváltoztak és fellazultak a viselkedési minták és normák, az erőszakos gyerekek gyakran a családtól kapnak támogatást. A szülők legtöbb esetben azt hiszik, hogy mindenáron ki kell állniuk a gyermekeik mellett. Gyakran a sajtó gerjeszti az indulatokat – mondta lapunknak Münnich Iván agressziókutató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!