Hírek

2005.05.19. 00:00

Eltitkolt járatritkítás volt a BKV-nál

Fű alatt ritkította meg járatait a BKV. Teljes titokban akarták tartani az ügyletet, így sem az utasokat, sem a városházát nem tájékoztatták. Úgy tudjuk, a BKV a főváros jóváhagyása nélkül nem módosíthatta volna a menetrendeket. A járatok gyakoriságát ugyanis a paraméterkönyv határozza meg, amely a szolgáltatási szerződés melléklete.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Aba Botondnak, a BKV vezérigazgatójának mindegy, ő elvétve buszozik
[/caption]Vajda Pál főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el, hogy jogszerűek-e a ritkítások. A városvezetők egyébként korábban többször azt mondták, nem lehet tovább csökkenti a teljesítményt. Sok a talány, hiszen a BKV mélyen hallgat a most napvilágra került kínos ügyletről. A dolgok csak azért nem maradtak titokban, mert a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) észrevette, hogy valami nem stimmel a menetrendekkel. Úgy tudják, május 2-án léptette életbe a BKV a járatritkítási csomagot, évi több száz milliós megtakarítást remélve.

éldául vasárnap reggelente a 14-es villamos tíz helyett húszpercenként jár. Esténként a pestlőrincieknek 20 helyett 40 percet kell várniuk a 36-os buszra. A Márton-hegyre közlekedő 102-es munkanapokon kora este tizenöt perc helyett félóránként indul.  A 91-es buszra hétvégén reggelente szintén fél órát kell várni. Ritkábban jönnek a belvárosi  5-ös, 15-ös vagy 105-ös buszok is. Akárcsak esténként és hétvégenként a Józsefvárost, Kőbányát és az Új köztemetőt ellátó 28-as és 37-es villamosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!